Bakan Açıkladı: Kadın Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Polis Özel Harekat alımları hakkında çeşitli açıklamalarda bulunmuştu.

Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında PÖH alımlarında yaş 28 iken bunu 30 yaptıklarını ifade ederek 31 Aralık olan yaş ibaresinin 1 Ocak olarak düzenleneceğini ifade etmişti. Polis Özel Harekat alımları hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bir açıklama daha geldi.

YAŞ DÜZENLEMESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir programda PÖH alımları hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu açıklamalarında seçimlerden sonra PÖH alımlarındaki 31 Aralık yaş ibaresinin 1 Ocak olarak düzeltileceğini belirterek kadın PÖH alımı yapılacağını da vurguladı. 

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI 

Bakan Soylu konu hakkındaki açıklamalarında “Yaş 28 idi 30’a çıktı. Çok başvuru oluyor ve çok başvuru aslen alım süresini uzatıyor. Hepsinde siz spora almak zorundasınız. Hepsinde yazılıya almak zorundasınız. Hepsinde mülakata almak zorundasınız. Bu süreçler çok uzuyor. Milletimiz bize yetki verirse bu değişikliği gerçekleştireceğiz. Onların istediği gibi yapacağız. Bizim gençlerimiz enteresanlar ve çok güzeller… Normal polis olmak isteyenler de var ama en çok buna abananlar Özel Harekatçı olmak istiyor. Genç kızlar ‘ben Özel Harekatçı olmak istiyorum’ diyor. Bu sefer Özel Harekatçı aldığımız zaman bilsinler ki kızlarımızı da alacağız. İnşallah bu süreci bu söylediğim ilkeler çerçevesinde gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version