Başbakan Yardımcısı Işık: 550 Bin Yeni Öğretmen Aldık

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gümüşhane’de bir takım etkinliklere ve açılış törenlerine katıldı. Burada daha sonra bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ışık gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Açıklamalarında ayrıca seçim sürecini ve çalışmalarına yönelik ifadeler kullanan Başbakan Yardımcısı Işık AK Parti hükümeti tarafından yapılan hizmetlere dair hatırlatmalarda bulundu. 

550 YENİ ÖĞRETMEN ALDIK

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık yapmış olduğu açıklamalarında eğitim konusuna değindi. AK Parti hükümetinin eğitim konusuna dair önemli hizmetler yaptığını vurgulayan Fikri Işık yapılan hizmetlere dair bazı bilgiler paylaştı. 

Öğretmen alımları konusuna da yönelikte açıklamalarda bulunan Fikri Işık AK Parti hükümeti döneminde 550 bin öğretmen alındığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı.

“Şu anda eğitimle ilgili eleştirileri yapanlar şunu unutmamalı, AK Parti iktidarı devraldığı zaman maalesef neredeyse tekli eğitim yapılan okul sayısı çok azdı Türkiye’de. Sınıf mevcutları 50-60-70-90’a yakın öğrencisi olan sınıf vardı. Şimdi Allah’a hamdolsun Türkiye’deki derslik başına düşen öğrenci sayısı 30’un altına düştü. 550 bin yeni öğretmen aldık 15 sene içerisinde. Artık şimdi önümüzdeki en önemli hedefimiz eğitimde kaliteyi yükseltmek. 140 senede Türkiye’de 310 bin derslik yapılmış, son 15 yılda 235 bin derslik buna ilave ettik. Artık okullarımızda etkileşimli tahtalar var, artık bilişim okullarımızın her yerinde kullandığımız sıradan materyaller haline geldi ama kalite noktasında daha yapmamız gereken çok işler var.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version