Adaylar EGM En Az Lise Mezunu PÖH Alımı Talep Ediyor !

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 23. dönem POMEM polis alımı duyurusu yayımlandı. 

Yayımlanan duyuruda 10 bin polis alımı yapılacağı ifade edildi ancak alımlar hakkında başka bir detay belirtilmedi. Konu ile ilgili olarak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda alımlar hakkında genel şartlar ve başvuru detaylarının daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

10 BİN POLİS ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda “Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 23. Dönem olarak eğitilmek üzere Lisans ve Ön lisans mezunlarından toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar 22.07.2018 tarihinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadelerine yer verildi. 

PÖH ALIMI TALEP EDİLİYOR

Yukarıdaki duyurunun yayımlanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü kapsamında PÖH alımı bekleyen adaylar araştırmalarına başladılar. Aylardır baskılarına devam eden ve çeşitli platformlarda seslerini duyurarak PÖH alımı beklediklerini ifade eden adaylar 23. dönem POMEM polis alımının PÖH branşında yapılmasını talep ediyorlar.

Ayrıca PÖH alımı bekleyen adaylar açıklanan en az ön lisans mezuniyeti seviyesinin en az lise mezunu seviyesine çekilmesini istiyorlar. 

Exit mobile version