Askeri Personel Alım İlanları

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Subay Adayı Alımı Başvuruları İçin Son Gün

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yayımlanan ilan ile subay adayı alımı yapacağını duyurdu. 

Söz konusu ilana başvurular 31 Mayıs 2018 tarihinde sona erecekken bir duyuru yayımlanarak başvuruların 3 Haziran 2018 tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Söz konusu duyuruda “2018 İlkbahar Dönemi ALES puanlarının açıklanması nedeniyle başvurular 03 Haziran 2018 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmıştır. Herhangi bir nedenle başvuru yapamayan adaylara ilave başvuru süresi verilmeyecektir.” ifadelerine yer verilmişti.

Bu bağlamda subay adayı alım ilanına başvurular bugün sona eriyor. Söz konusu ilanda Kuvvet Komutanlıklarına Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı alımı yapılacağı ifade edildi. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını aşağıdaki link üzerinden e-Devlet aracılığı ile gerçekleştireceklerdir. 

Başvuru Yapmak İçin TIKLAYIN.

GENEL ŞARTLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı subay adayı alım ilanına başvuru yapacak olan adayların aranan şartları taşımaları gerekmektedir. Buna göre söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların şu şartlara haiz olmaları gerekmektedir:

– Türk vatandaşı olmak, 

– Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, 

– Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak, 

– Herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, 

– Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,

– Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak

Bir Yorum

  1. Onca masraf zahmet bir tarafa ümidimiz bosa gitsin. Adamlar açık açık diyor ki gelmeyin diye burada şahsen başvuru istedik , boşuna yorulmayın seçilenler zaten belli diyor. Bu ülke nereye gidiyor. Yeter artık birileri bunu dile getirsin. Şahsen başvuru yapma zorunluluğu kalksın artık. Alımı yapan şehire gitmek zorunda değiliz. Elektronik ortamda herkes eşit şartlarda başvurusunu yapsın.

  2. Yeni subay alimlari ne zaman olacak veyada basladimi bi bilgi verecek kimse yok mu