Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Akademisyen Alımında Şartlar Tepki Topladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda Doçent alımı yapılacağı ifade edildi.

Söz konusu ilanda adaylarda aranan şartlar tepkilere neden oldu. Buna göre adaylarda “şalgamda laktik asit bakterileri, aroma maddeleri, antosiyaninler ve depolama alanında çalışmalar yapmış olmak” şartı aranmaktadır.

KİŞİYE ÖZEL İLAN ELEŞTİRİSİ

Söz konusu akademisyen alım ilanı Üniversitenin internet sitesinde ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan bu ilanla ilgili olarak sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yapıldı ve bu ilan için “kişiye özel ilan” yorumu yapıldı. Hürriyet’in aktardıklarına göre Ulusal Tez Merkezindeki bilgilere göre, ‘şalgam’la ilgili dördü doktora, diğerleri yüksek lisans olmak üzere 47 tez yer alıyor.

Bu konu ile ilgili olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden bir  yetkili açıklama yaptı. Yetkili kişi yaptığı açıklamalarında ilanların içeriğini üniversite yönetiminin belirlediğini ifade etti.

Exit mobile version