Askeri Personel Alım İlanları

TSK Kuvvet Komutanlıklarına Muvazzaf Subay Adayı Alınıyor ! Başvurular Nasıl Yapılacak?

Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde muvazzaf subay adayı alınacağı ifade edildi.

Söz konusu ilanda alınacak olan subay adaylarının Milli Savunma Üniversitesi kapsamında alınacağı ifade edildi.

Yayımlanan ilanda Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri Kuvvet Komutanlıkları muvazzaf subay adayı alım ilanına başvurular devam ediyor. Söz konusu başvurular 31 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını aşağıdaki link aracılığı ile online olarak yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Adaylar yaş ve öğrenim şartı gibi özel şartlara başvuru kılavuzu üzerinden ulaşacaklardır. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır:

“Türk vatandaşı olmak, Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak, Herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,, Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak”

Bir Yorum

  1. Merhabalar.. Şuan yayımda olan ilana göre Milli Savunma Üniversitesinde görevlendirilmek üzere Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında muvazzaf statüde Öğretmen ve Mühendis sınıfı subay olarak istihdam edilmek üzere personel alımı olacağını öğrenmiş bulunmaktayım. Size birkaç sorum olacak, yanıtlarsanız sevinirim:
    1) Alınan subayların görev yeri Milli Savunma Üniversitesi ile sınırlı mı kalacak yoksa şehirlerde bulunan çeşitli komutanlıklarda görevlendirme alabilecekler mi? Normal asker statüsünde olduğu gibi atamaları olacak mı?
    2) Öğretmen sınıfında alınan bir muvazzaf subayın görevi üniversite bünyesinde derslere girmek mi olacak? Tam olarak ne iş yapacaklar?
    3) Öğretmen sınıfında alınan bir muvazzaf subay ile normal subay arasında maaş ve özlük hakları bakımından fark var mıdır?
    4) Öğretmen sınıfında alınan bir muvazzaf subay OYAK hizmetinden faydalanabilir mi?