Askeri Personel Alım İlanları

En Az İlkokul Mezunu Askeri Personel Alımı Yapılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan ile beraber farklı pozisyonlarda askeri personel alımı yapılacağı belirtilmişti.

Kara Kuvvetleri Konutanlığı bünyesinde görevlendirilecek personel alım ilanlarına yönelik olarak merak edilen tüm detayları sizler için açıklıyoruz. İşte detaylar.

PERSONEL ALIM İLANLARI

TSK tarafından yayımlanan ilanlarla beraber en az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabileceği 3 farklı kadro bulunmakta.

Söz konusu ilana göre alım yapılacak kadrolar; sözleşmeli er, uzman onbaşı ve uzman çavuş olarak açıklandı.

BAŞVURULAR NEREDEN?

Yayımlanan Sözleşmeli Er, Uzman Onbaşı ve Uzman Erbaş pozisyonlarına yapılacak personel alım ilanların başvuruda bulunacak adaylar başvurularını internet üzerinden elektronik olarak yapmaları gerektiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre adayların başvurularını http://www.msb.gov.tr internet adresi üzerinde bulunan başvuru formunun dolduruması suretiyle gerçekleştirecekleri ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında ise;

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak askeri personel branşına göre belirlenen eğitim seviyesini karşılamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak ve ilanlarda yer alan tüm özel şartları sağlamak.

Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak.

Askeri personel alım ilanına başvuru yapacak adayların istenilen yaş aralığında olması isteniyor. Başvuru kılavuzunda yer alan ilgili maddelerde şu ifadeler kullanıldı. ”Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar)” şartları isteniliyor.

Bir Yorum

  1. Ben uzman on basilik icin basvuru yapamadim birturlu yardimci olacak varmi

  2. Bu yaşi 28cikarn askerlik şartinda kaldrn cok oyle kişi bkliyo uzman olmayì bekliyor

  3. Ben uzman çavuş olmak iste yom kaç kere baş vurdum dönen olmadı

  4. Er olarak orta okul diplomasi isteniyor yaş sınırı 25 koyuyorsunuz onbaşı lise diploması istiyorsunuz yaş sınırı 28 yapıyorsunuz madem açık var yaş sınırı 30 yapın ortaokul diploma yapın bı çok kişi için başvuru şansı olur çoğu kişi bu şartlardan kalıyor

  5. Lisans mezunuyuz uzman çavuş olamıyoruz yaştan dolayı 30 olsun yaş sınırı

  6. Ben uzman onbaşı başvurusu yapacamda bir türlü giremiyorum sayfaya bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler

  7. Istifa edenlere ne olur bir sans daha verilsin ben ailevi sebeplerden birakmak zorunda kaldim bir sans daha istiyorum yalvariririm yasalara yapilandirma gelsin

  8. ertugrul kardesım uzman onbası lıse dıploması ıstemıyor ben bızzat uzman onbasılıgı kazandım ılkokul dıplomamla kac yıl once dıye sorcak olursan 15 gun once daha derım :)

  9. Buradan yetkililere sesleniyorum yaş sınırını 30 yapın yaş olayına takılıp kalıyoruz bunun için bi çözüm üretilirse çok iyi olur

  10. Mrb kamu görevlisi olmak isterim ama lise terk nasıl kamu görevlisi olurum acba

  11. 30 yaşındayım er olarak katılmak istiyorum 2019 başvuru varmi

  12. Ben askeriye istiyorum ama yardımcı olurmusunuz başvuruyu nerden yapmaliyim