Askeri Personel Alım İlanları

Kuvvet Komutanlıklarına Sözleşmeli Er, Astsubay ve Uzman Erbaş Alımı Yapılıyor

Kuvvet Komutanlıkları, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladıkları ilanlar ile askeri personel alımı yapılıyorlar. Kamupersoneli.net olarak yayımlanan bu askeri personel alım ilanlarını siz okuyucularımıza anlık olarak duyuruyoruz. 

Bu haberimizde de siz okuyucularımıza Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı kuvvet komutanlıkları tarafından yayımlanan ve başvuru süreci devam eden askeri personel alım ilanlarını derledik. Bu ilanlara dair tüm bilinmesi gerekenler şöyle, 

ALIM YAPACAĞINI AÇIKLAYAN KUVVET KOMUTANLIKLARI

DPB’nin internet sayfası üzerinden yayımladıkları ilanlar ile askeri personel alımı yapacağını duyuran 3 kuvvet komutanlığı bulunuyor. Bu kuvvet komutanlıkları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yer alıyor. 

ALIM YAPILACAK KADROLARA İLİŞKİN DETAYLAR

Yukarıda sizlere aktardığımız üç kuvvet komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanlarında dair kadro detaylarını, ilanı yayımlayan komutanlıklara göre sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında 3 farklı pozisyonda alım yapılacağı ve alımların Sözleşmeli Er, Uzman Onbaşı ve Uzman Erbaş pozisyonlarına yapılacağı ilan edildi. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı askeri personel alım ilanında çeşitli sınıflarda Muvazzaf Astsubay alımı yapacağını açıkladı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanında ise Uzman Onbaşı alımı yapılacağı adaylara duyuruldu. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca yayımlanan askeri personel alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların, ilan metinlerinde yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor. 

Bu koşullar her bir kuvvet komutanlığı tarafından yayımlanan ilan için farklılık gösterirken Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza bu koşulları genel olarak aktarıyoruz. İlan metinlerinde yer alan başvuru koşullarını ayrıntılı olarak incelemek için haberimizin altında bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak askeri personel branşına göre belirlenen eğitim seviyesini karşılamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak ve ilanlarda yer alan tüm özel şartları sağlamak. Askeri personel alım ilanına başvuru yapacak adayların istenilen yaş aralığında olması isteniyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan Muvazzaf Astsubay alım ilanında adaylardan KPSS’den en az 60 olmaları talep ediliyor. 

Bir Yorum

  1. Astsubay ve uzman erbaş da en az lise mezunu olup ve askerlik şartı aranmasın lütfen ne olur kabul ediniz…

  2. Şu askerlik sartı ve yaş sınırını Allah için kaldırın artıkk bir sürü bu engele takılan insan varr

  3. Uzman çavuş basvurularinin sonuclari ne zaman belli oluyo peki kac aydir bekliyo sevgilim

  4. Lise heryer lise uzman çavuş olmak istiyorum ama lise istiyor ..ben ortaokul mezunuyum niye askerlik yaptırdınız ya bana.Lise kaldırılsın bence

  5. Astsubay yüksekokul mezunudur..aynı kategoriye koyamazsınız..subay ve astsubay aynı kategoridedir.

  6. Astsubay alımları yaşı alt limit 32 olmalı yapın artık oy vericem ….!

  7. Yas siniri kaldirilmali artik bir.cok insan yaştan dolayi basvuru yapamiyor

  8. Sözleşmeli er Yaş sınırını 30 yapın ben ortaokul mezunuyum açıktan liseyide okuyorum 1990 doğumluyum .. lütfen bir ses verin .. sayın cumhurbaşkanıma arz ederim lütfen ben askerliğimi siirtte yaptım.

  9. Sahil Güvenlik Komutanlığı muhafız branşına başvuru yaptım bilenler varmı nedir ne yapar bu muhafız?

  10. Yaş çok saçma Askerlik yürek işi değil gönül işidir vatan için çarpışmak gönül ister ben çok istiyorum asker olmak vatanıma gönülden hizmet etmek 31 yaşındayım olamıyorum yaştan. Saygılar sevgiler

  11. Herkes Yaş Şartından askerlikten Yakınmış Abicim Madem Liseyi Bitirseydiniz En Az Askerliği Yapsaydınız Askerliği Yapmadan Uzman Erbaş Olacam Diye Uğraşıyorsunuz İlk Gidinde Ondan Sonra Karar Verin Çocuk Oyuncağı Değil Bu Meslek Herkes Yapamaz Bizim Neler Yaşadığımızı Bilmiyorsunuz Lafım Askere Gitmeyenlere Özellikle Arkadaşlar Yaş Şartına Gelirsek Aklınız Nerdeydi Önceden Basvurmadınız Madem İstiyorsunuz Bu Mesleği Ne Fikrinizi Değiştirdi Peki Liseyi Bitiremeyenler Diyecekki Şimdi Maddi Durumumuz Yok O Yuzden Okumadık Açıktan Bitir Kardeşim Gene Gir Çabala Sınavına Dısarda Çalış Açıktan Oku Askere Git Gel Allah Büyük Yorum Yapanların Bazıları Daha Lise Mezunu Askerliğini Yapmamış Tecrube Sıfır Kaç Ay Dayanabiliceksin Acaba O Meslekte Askere Git Aceleye Getirme Arkadaslarım Vardı Olacam Dediler Askere Gidip Geldi Adam Vazgeçti Mesela
    Kimse Sölediklerimi Yanlış Anlamasın Kimseyi Aşşaladımdan Değil Gerçekleri Söylüyorum Askerliğini Yapmış Okulunu Bitirmişlerin Suçu Günahı Ne O Zaman.

  12. rsunuz Bu Mesleği Ne Fikrinizi Değiştirdi Peki Liseyi Bitiremeyenler Diyecekki Şimdi Maddi Durumumuz Yok O Yuzden Okumadık Açıktan Bitir Kardeşim Gene Gir Çabala Sınavına Dısarda Çalış Açıktan Oku Askere Git Gel Allah Büyük Yorum Yapanların Bazıları Daha Lise Mezunu Askerliğini Yapmamış Tecrube Sıfır Kaç Ay Dayanabiliceksin Acaba O Meslekte Askere Git Aceleye Getirme Arkadaslarım Vardı Olacam Dediler Askere Gidip Geldi Adam Vazgeçti Mesela
    Kimse Sölediklerimi Yanlış Anlamasın Kimseyi Aşşaladımdan Değil Gerçekleri Söylüyorum Askerliğini Yapmış Okulunu Bitirmişlerin Suçu Günahı Ne O Zaman.

  13. Başvur yapmak istiyorum ama sayfa yüklenmiyo ya bu nasıl bişey lütfen biraz yardımcı olun

  14. Önceden Neden Bu Mesleği Seçmedin Fatih Bey Yaş 31'e Kadar Dayanmış. Şimdi Mi Olmak Geldi Aklına ?