Bakan Soylu Açıkladı: 10 Bin Polis Alımı Yapılacak! Talepleriniz Neler?

Polis Akademisi mezuniyet töreninde polis alımlarıyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında; 23. Dönem POMEM ile ilgili uzun süredir merak edilen soruya yanıt verdi ve Temmuz ayında 10 bin polis alımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kamupersoneli.net olarak adaylarımızın taleplerini topluyoruz. Peki sizlerin 10 bin polis alımı hakkında talepleriniz neler?

10 BİN POLİS ALIMI YAPILACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada;

“23. Dönem POMEM’lerde eğitim görmek üzere üniversite mezunu 10 bin polis memuru adayı öğrenci alımı için 2018 Temmuz ayında ilana çıkılacak, eğitimlere Eylül ayında başlanacak, Aralık ayında süreç tamamlanacak. 13 Bin şimdi aldık, 10 bin alıyoruz, 10 bin daha alacağız, 33 bin arkadaşımızla birlikte inşallah polisimiz büyük bir güç kuvvet kazanacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Bakan Soylu 25 Bin Jandarma ve artı 10 Bin Polis alımı daha yapılacağını geçtiğimiz aylar içerisinde dile getirmişti.

25 bin jandarma ve 10 bin polis alımı hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada;

“Jandarma asayiş için 25 bin alımımız var. Bekçi alımlarımızda ise ne kadar alım yapacağımızı duyurmuştuk. Detaylar önümüzdeki süreç içerisinde açıklanacak” ifadelerine yer vermişti.

“Bir taraftan bekçi gönderimi yapacağız. Geceleri emniyete alacağız. Hem de 13 bin polis vereceğiz. Bunların sözünü verdik 3 binini trafik bünyesine vereceğiz ve ayrıca 10 binini ise Trakya bölgesine de biraz cömert davranacağız. Onlar bu gelinen sürece kadar sabrettiler ama şimdi tam zamanıdır. Bir 10 bin polis alımı yaptık ve oradan göndereceğiz. Ayrıca Eylül ayı içerisinde 10 bin polis alımı daha yapacağız. Oradan da göndermeler yapacağız” demişti.

Exit mobile version