Bakan Soylu Açıkladı: Temmuz Ayında 10 Bin Polis Alımı Yapılacak

Polis Akademisi İlk Derece Amirlik 3. Dönem Mezuniyet Töreninde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Temmuz ayında 10 bin polis alımı yapılacağını duyurdu.

Bakan Soylu bu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise;

“23. Dönem POMEM’lerde eğitim görmek üzere üniversite mezunu 10 bin polis memuru adayı öğrenci alımı için 2018 Temmuz ayında ilana çıkılacak, eğitimlere Eylül ayında başlanacak, Aralık ayında süreç tamamlanacak. 13 Bin şimdi aldık, 10 bin alıyoruz, 10 bin daha alacağız, 33 bin arkadaşımızla birlikte inşallah polisimiz büyük bir güç kuvvet kazanacaktır” dedi.

PEKİ BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?

Daha önce yayımlanan polis alımı ilanlarında adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında;

T.C. Vatandaşı olmak ayrıca, Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartlarının yanı sıra; KPSS’den en az 70 almış olmak şartlarına yer verilmekteydi.

Ayrıca boy şartı, yaş şartı ve sağlık durumu açısından engel olabilecek problemleri olmayan adayların başvuruda bulunması gerektiği duyurulmuştu.

Bu konuyla alakalı olarak Temmuz ayında yayınlanacak 10 bin polis alım ilanında ise daha önceki alımlarda uygulanan başvuru şartlarının büyük oranda aynı olması talep ediliyor.

Bakan Soylu’nun açıklamaları doğrultusunda 10 Bin polis alımı hakkında ilan beklenmekte. Adaylar Temmuz ayında alımı yapılacak 10 bin polis alımını beklemeye başladılar.

Başvuru şartları ve polis alım ilanıyla alakalı olarak merak edilen tüm detayları anlık olarak kamupersoneli.net sitesinden inceleyebilirsiniz.

Kamupersoneli.net olarak gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version