2010 KPSS Mağdurları Hükümetten Bu Konuda Adım Atılmasını Talep Ediyorlar

Hatırlanacağı üzere 2010 yılı KPSS soruları, FETÖ üyeleri tarafından çalınmış ve o sorular ve cevapları çok sayıda örgütle bağlantılı kişilere ulaştırılmıştı. Soruların çalınmasının ardından çok sayıda kişi çıkan 120 sorudan 120’sini de doğru işaretlemiş, yine çok sayıda kişi de ise yüksek puanlar alarak atanmışlardı.

KPSS sorularının FETÖ örgütü mensuplarınca çalındığının anlaşılması üzerine 2010 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan bazı adaylar konu ile ilgili hukuk mücadelesi başlatmışlardı. 

O dönem sınava katılmış çok sayıda aday ise halen 2010 yılında gerçekleşen KPSS’ye giren insanların yaşadığı mağduriyetin halen sürdüğünü ifade ederek bu konuda adım atılmasını istiyorlar. 

2010 KPSS MAĞDURLARI BU KONUDA HÜKÜMETTEN ADIM ATILMASINI TALEP EDİYORLAR

2010 yılında gerçekleştirilen KPSS’ye katılan adaylar yapmış oldukları açıklamalarında, FETÖ’cülerin kopya ile atandığı devlet kadrolarının gerçek sahiplerinin 2010 KPSS mağdurları olduğunu söylüyorlar. Bu konuda yapılan açıklamalara göre 2010 KPSS’de 13 bin kişi koya çektiği belirlendi. Hatta bu sayının artabileceği de söyleniyor. Kopya ile atanan bu kişilerin yerine o dönem hakkıyla yüksek puanların atamalarının yapılmasını isteyen adaylar geçte olsa adaletin tecelli etmesini istediklerini söylüyorlar. 

2010 KPSS mağdurları açıklamalarında ayrıca; bu soruların FETÖ tarafından çalınarak yandaşlarına servis edildiğini, örgüt üyelerinin de çok yüksek netler yaptığını ve alınan bu puanların standart sapmayı etkilediğini söylüyorlar. Soruların çalınması dolayısıyla devlet kadrolarına emek verenler değil hırsızlık yapanların yerleştiğini vurgulayan adaylar yaşanılan onca sıkıntıdan sonra o kadroların mağdurlara verilmesinin söz konusu bu mağduriyetin giderilmesi için tek yol olacağını ifade ediyorlar. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…” 

 

Exit mobile version