Bakan Yılmaz: Sözleşmeli Öğretmenlere Nerede İhtiyaç Varsa Orada Görev Yapması Lazım

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen olarak görev yapılan zorunlu çalışma süresine ilişkin, “İşin doğası gereği nerede ihtiyaç varsa devlet memuru olarak orada görev yapması lazım. 2016’da 2 bin kişi atanmış, 3 bin kişi ayrılmış buradan. Dolayısıyla da bu sistemi yapmazsak burada öğretmen tutamayız.” dedi.

Şırnak’ta bulunan Bakan Yılmaz açıklamalarında ise öğretmenler hakkında ifadeler kullandı.

Bakan İsmet Yılmaz’ın açıklamalarından satır başları;

Bazıları bu konularda sorunlar var gibi algı yaratmaya çalışıyorlar. Devletin sana ihtiyacı var mı? Var. Biz öğretmen çalıştıracağız mı? Çalıştıracağız. Bu kadar. Başka türlü de buralarda öğretmen tutamıyoruz

Şırnak’a 3 bin 500 öğretmen ataması yapmışız. 2 bin 500 kişi bir yıl sonra tayin istemiş.

Öylesine önemli diyorlar. Ailenin birliği kutsaldır. Benim ailem Eskişehir’de bizi nasıl ayırırsın? diyor. Doğru ama benim Eskişehir’de öğretmene ihtiyacım yok ki, ihtiyacım burada var. Bunu nasıl sağlayacağız, başka türlü olmazdı.

Sözle her şeyi söyleyebiliriz. Herkes doğduğu yerde okusun. Eşinin olduğu yerde öğretmenlik yapsın. İşin doğası gereği nerede ihtiyaç varsa devlet memuru olarak orada görev yapması lazım.

2016’da 2 bin kişi atanmış, 3 bin kişi ayrılmış buradan. Dolayısıyla da bu sistemi yapmazsak burada öğretmen tutamayız. Sonra da, Doğu ve Güneydoğu’da eğitimin kalitesi niye böyle düşük? deniliyor.

Bu sistem iki yıldır var, şimdi üçüncü atamasını yapıyoruz. Gittikçe kalite de artacak. Neden? Çünkü öğretmen öğrencisini tanıyor. Bir yılda öğrencinizi tanıyabiliyor musunuz? Biraz zor olur ama iki, üç yılda, dört yılda tanırsınız.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Exit mobile version