2018 ALES Soruları Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav soruları hakkında adayların görüşlerini alıyoruz. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için başvurular 7 Mart 2018 ile 15 Mart 2018 tarihleri arasında alındı. Sınav saat 10.15’te başladı. Sınavda soruların yanıtlanması için adaylara 150 dakika süre tanındı. Sınav ücreti olarak adaylar 100 TL sınav ücreti ödediler. Adaylar geç başvurularını 28 Mart 2018 tarihinde yaptılar ve sınav ücretlerini 150 TL ödediler.

81 İL MERKEZİNDE UYGUALANDI

Bunun yanı sıra ALES Sayısal ve ALES Sözel puanının hesaplanmasına yönelik ağırlıklar değiştirilmemekle birlikte, ALES Eşit Ağırlık puanının hesaplanmasında Sayısal Testinin %50, Sözel Testinin de %50 etkili olmasına karar verildi.

ALES ilk kez Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 81 il merkezinde uygulandı. Sınavda 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 soru soruldu. 

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Peki puan hesaplaması nasıl yapılacak? Sayısal (50), sözel (50) olmak üzere çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı ALES soru kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirmeye alınacak. Adayların, sayısal ve sözel testlere verdikleri doğru ve yanlış cevaplar, ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayılarının dörtte biri çıkarılacak ve ham puanlar oluşacak.

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Siz de 2017 ALES’e ilişkin yorumlarınızı bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz. Sizce sınav kolay mıydı, zor muydu? En çok hangi sorularda zorlandınız? Verilen süre sorular için yeterli oldu mu?

2017 ALES sorularına ilişkin yorumlarınızı haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version