Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Öğretmen Alımları Bundan Sonra Sözleşmeli Olarak Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında bir konuşma yaptı. 

TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında eğitim konusuna dair açıklamalarda bulunan Bakan İsmet Yılmaz bu konular hakkında bazı bilgileri kamuoyuyla paylaştı. 

ÖĞRETMENLER BUNDAN SONRA SÖZLEŞMELİ OLARAK ALINACAKLAR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında ayrıca öğretmen alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğretmen alımlarına ilişkin olarak geçmiş dönemlere dair bilgiler aktaran Bakan Yılmaz kadrolu öğretmen istihdamının 900 bin, sözleşmeli öğretmen sayısının ise 50 bine yakın olduğunu söyledi. 

Bundan sonraki süreçlerde yapılacak olan öğretmen alımlarına yönelik çok önemli bir açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlerin artık sözleşmeli olarak alınacağını söyledi. Sözleşmeli olarak alınacak öğretmenlerin kadroya alınma süresine ilişkin de bilgiler veren Bakan Yılmaz bu öğretmenlerin 4 yıl sonunda kadroya geçirileceklerini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Öğretmen Alımına İlişkin Açıklamaları

“Bundan sonraki süreçte öğretmen istihdamını sözleşmeli gerçekleştireceğiz. Dört yıllık çalışma süresi sonunda bu öğretmenlerimizi kadroya alacağız. Milli Eğitim’deki ilgili personel sistemini uygulamaya devam edeceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version