Öğretmen

Türk Eğitim Sen Başkanı Geylan: Mülakatın Olduğu Yerde Adalet Olmaz

Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan katıldığı bir program kapsamında öğretmenlere yönelik sorunları değerlendirdi. Öğretmen alımlarına ilişkin de görüşlerini aktaran Talip Geylan mülakat sistemini eleştirdi. 

Konuşmasında ayrıca sözleşmeli öğretmenlerin durumuna dikkat çeken Talip Geylan konu ile ilgili olarak sosyal medya çalışması yapılacağını söyledi. 

TALİP GEYLAN’DAN MÜLAKAT ELEŞTİRİSİ

Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan öğretmen alımlarına ilişkin yapmış olduğu konuşmasında, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında yapmış oldukları etkinliklerden söz etti. Gündeme ilişkin konuları da değerlendiren Geylan daha sonra öğretmen alımlarına uygulanan mülakat sistemine yönelik görüşlerini aktardı. Mülakat uygulamasının adil olmadığını söyleyen Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan “Mülakatın olduğu yerde adalet olmaz” ifadelerini kullandı. 

25 bin öğretmen alımına ilişkin mülakat sürecinin devam ettiğine vurgu yapan Talip Geylan “Farklı illerdeki komisyon üyelerinin her birinin istisnasız iyi niyetli olduğunu düşünsek dahi mülakatı yapanların kişisel donanımı, bilgi birikimi, muhakeme kabiliyeti farklıdır. Dolayısıyla her komisyon üyesinin değerlendirmesi de farklı olacaktır. Bu durum objektif sonuçlar vermez” açıklamalarında bulundu. 

”İNŞALLAH ÖĞRETMENLERİMİZ KADROLU VE KPSS PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE ATANIR”

Mülakat uygulamasına yönelik eleştirilerinde haksızlık yaşanabileceğine dikkat çeken Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan Mili Eğitim Bakanı Yılmaz’ın +, – 5 puan talimatını hatırlattı. 

Bu talimatın uygulanmadığını ve havada kaldığını ifade eden Talip Geylan bu sene yapılan alımlarda işin daha sıkı tutulduğuna dair duyumlar alındığını söyledi. Mülakatlar ile ilgili sürecin takip edildiğini işaret eden Türk Eğitim Sen Başkanı Geylan şuana kadar olumsuz bir durum yaşandığına dair bilgi gelmediğini söyledi.

Mülakat uygulamasının tamamen kaldırılmasının ve atamaların KPSS puanına göre yapılması talep eden Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan’in açıklamaları şu şekilde,

 “KPSS puanı düşük olanlara yüksek puan verildi, KPSS puanı yüksek olanlar, mülakatta verilen düşük puanlar nedeniyle elendi. Bu da infial uyandırdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, komisyonlara ‘+, – 5 puan verebilirsiniz’ demişti. Ancak bu talimatta havada kaldı. Bu yıla gelindiğinde; bazı bürokratların mülakat komisyonlarına müdahale ettiği duyumları alındı. Bunun üzerine Sayın Bakan sürece müdahale ederek, güvenlik soruşturması temiz adaylara, KPSS puanları ölçüsünde mülakat puanları verilmesini istedi.  Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a bu sene öğretmen adaylarımızın hayallerinin elinden alınmasına izin vermediği için hem öğretmen adayları ve hem de sendikamız adına teşekkür ediyorum. Mülakatlar ile ilgili şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir bilgi yok. İnşallah mülakat kökten kaldırılır, iyi niyetli girişimlere gerek kalmaz. Biliyorsunuz Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli ve mülakatlı öğretmen alımını yargıya taşımıştı. İnşallah yargı talebimiz doğrultusuna karar verir ve tüm öğretmenlerimiz kadrolu ve KPSS puan üstünlüğüne göre atanır.”

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN KADROYA ALINMASINA İLİŞKİN KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ayrıca sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin kampanyanın devam ettiğini söyleyerek konu hakkında bilgi verdi. “20 Mayıs tarihine kadar imza kampanyamız devam edecektir. Tüm imzalar Genel Merkezimizde toplanacaktır, daha sonra bu imzaları Başbakanlığa ileteceğiz”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum