Ales

ÖSYM Tarafından ALES İlk Kez 81 İlde Uygulanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 6 Mayıs 2018 tarihinde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) uygulanacak. Söz konusu sınav ilk kez 81 ilde yapılacak.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınava 304 bin 870 aday katılacak. Bilindiği gibi daha önceki yıllarda ALES’e başvuran adaylar, başvurdukları ildeki aday sayısının binin altında olması durumunda başvurdukları ilde sınava giremiyorlar, binin üstünde sınava girecek adayın olduğu komşu illerde sınava alınıyorlardı. Ancak bu sefer gerçekleştirilecek olan sınavda bu durum yaşanmayacak ve 81 ilde sınav gerçekleştirilecek.

Bu konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer bir açıklama yaptı. Mahmut Özer yaptığı açıklamasında ÖSYM olarak sınav hizmetlerini kolay erişilebilir kılmak için çabaladıklarını vurguladı.

BİN ALTI KOTA UYGULAMASI 2018 İÇİN KALDIRILDI

Konu ile ilgili olarak Mahmut Özer açıklamalarının devamında ALES’in yükseköğretimde hem lisansüstü eğitim hem de akademik kadrolara başvuru yapabilmek için en kritik sınav olduğunu bu nedenle gençlerin bu sınavlara erişimlerini kolaylaştırabilmek, dolayısıyla yükseköğretime bu bağlamda erişimi desteklemek için ALES sınavlarında ‘bin altı kota’ uygulamasını 2018 yılı için kaldırdıklarının altını çizdi.

“TÜM ADAYLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Ayrıca Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer açıklamalarında “6 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak ALES-İlkbahar sınavını 81 ilde yapacağız. Böylece binin altında başvuru olan illerimizde de ALES yapılacak ve adaylarımız başka illere gitmeden kendi illerinde sınava girebilecekler. Tüm adaylarımıza sınavda başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. kpss öabt de 81 ilde yapılmalı sayın ösym başkanım, kalacak yer sorunu yaşadığım için geceden sınav merkezine gitmek zorundayım 4-5 saatlik yoldan gelip sınava giriyorum yorgunluktan, uykusuzluktan konsantrasyon falan da kalmıyor adaletli bi yarış değil bu lütfen eşit şartlarda yarış için öabt de 81 ilde yapılsın