PÖH Nasıl Olunur ? İşte Adım Adım Polis Özel Harekat

Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından çeşitli ilanlar yayımlanıyor ve bu ilanlarda polis alımı gerçekleştiriliyor. 

Ancak adaylar Emniyet Genel Müdürlüğünden Polis Özel Harekat alımı yapılması için talepte bulunuyor. Bu bağlamda en son Polis Özel Harekat alımı 19. dönem POMEM 10 bin Polis Özel Harekat alımı oldu ve yedek yerleştirmeler dahil alım tamamlandı.

PÖH ALIM İLANI BEKLENİYOR

Bu dönemden sonra adaylar çeşitli platformlardan ve sitemize gönderdikleri geri bildirimler aracılığı ile PÖH alım ilanının yayımlanmasını talep ediyorlar. Adayların taleplerine kulak verip gündeme getirmeye devam ediyoruz. Konu ile ilgili olarak bir gelişme olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haber ettik ve etmeye de devam edeceğiz. 

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İLAN OLMADAN PÖH NASIL OLUNUR?

Peki herhangi bir ilan yayımlanmadan Polis Özel Harekat bünyesine nasıl girilir? Bu durum gerçekten mümkün mü? Gibi sorularla karşılaşıyoruz. Cevabımız “evet mümkün”. Bu yazımızda kamupersoneli.net olarak adaylarımıza ilan olmadan Özel Harekat Bünyesine nasıl girileceğini aktaracağız…

İLK OLARAK PMYO BÜNYESİNE GİRMEK GEREKİYOR

Polis Özel Harekat olmak için en az lise veya dengi okul mezunu olmak gerekmektedir. Lise eğitimi bittikten sonra üniversite sınavlarına katılarak 270 ve üzeri puan alınması gerekmektedir. Bu puan ile Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) başvuru yapılabilir. Başvuru yapıldıktan sonra fiziki parkur, sözlü mülakat ve genel sağlık testlerini başarı ile geçmeniz gerekiyor. 

PMYO’DA BU EĞİTİMLER ALINACAK

Bu testleri başarı ile geçtiğinizde Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olmaya hak kazanacaksınız. Bilindiği gibi Polis Meslek Yüksekokulu 2 yıl yatılı bir şekilde eğitim veren okuldur. Öğrenciler Polis Meslek Yüksekokulunda silah eğitimi, polis savunma ve müdahale etiğimi, yabancı dil eğitimi, halkla ilişkiler eğitimi, olay yeri koruma kriminalistik eğitim, sosyal psikoloji eğitimi ve birçok konuda size katkı sağlayacak konuda eğitim görecekler. 

POLİS ÖZEL HAREKAT SEÇME KOMİSYONU OKULA GELECEK

Polis Meslek Yüksekokulunda ikinci yani son yılın bitimine yaklaşık Polis Özel Harekattan bir grup komisyon okula seçmelere gider. Bu komisyon için sizden başvuru yapmanız istenecek ve söylenilen belirtilen şartlara uyuyorsanız başvurunuz kabul edilecek. Başvurunuz kabul edildiğinde ise tıpkı Polis Meslek Yüksekokulu giriş mülakatları gibi bir mülakata tabi olacaksınız. Ön sağlık, fiziki parkur, sözlü mülakat ve genel sağlık. Mülakatların hepsini başarı ile tamamlayan adaylar 6 aylık zorlu bir özel harekat eğitimine alınacak. Buradaki eğitimini de başarı ile tamamlayan adaylar Polis Özel Harekat bünyesine alınacak ve görevlere katılmaya hak kazanacak. 

Exit mobile version