Askeri Personel Alım İlanları

TSK Askeri Personel Alım İlanlarına Kimler Başvuru Yapabilir? (En Az İlkokul Mezunu)

Hatırlanacağı üzere Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı bir ilan ile askeri farklı pozisyonlarda askeri personel alımı yapacağını duyurmuştu. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirileceği açıklanan askeri personel alım ilanlarında yer alan açık pozisyonlar, başvuruların nasıl yapılacağı ve bu ilanlara kimlerin başvuru yapabileceğine ilişkin detayları siz ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

TSK ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce yayımlanan askeri personel alım ilanında en az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabileceği 3 farklı pozisyon bulunuyor. İlana göre yapılacak alımlar, sözleşmeli er, uzman onbaşı ve uzman çavuş pozisyonlarına yapılacak. 

Ayrıca yayımlanan bu ilanlarda çok sayıda adayın askeri personel olarak istihdamı yapılacak. 

TSK ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli Er, Uzman Onbaşı ve Uzman Erbaş pozisyonlarına yapılacak personel alım ilanların başvuruda bulunacak adaylar başvurularını internet üzerinden elektronik olarak yapacaklar. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre aday başvuruları http://www.msb.gov.tr internet adresi üzerinde bulunan başvuru formunun dolduruması suretiyle gerçekleştirilecek. 

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda açıklanan ilgili pozisyonlarda görev almak isteyen adayların ilan metninde her bir pozisyon için ayrı ayrı belirtilen başvuru koşullarına haiz olmaları gerekiyor. 

Bu koşullar arasında eğitim, yaş ve güvenlik konularına ilgili şartlar yer alıyor. Söz konusu bu başvuru koşullarını siz okuyucularımıza genel olarak aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak askeri personel branşına göre belirlenen eğitim seviyesini karşılamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak ve ilanlarda yer alan tüm özel şartları sağlamak.

Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak.

Askeri personel alım ilanına başvuru yapacak adayların istenilen yaş aralığında olması isteniyor. Başvuru kılavuzunda yer alan ilgili maddelerde şu ifadeler kullanıldı. ”Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar)

Bir Yorum

  1. 15.03.2018 gece saat 23.11 de Başvuru yaptım Kara Kuvvetleri komutanlığından daha mesaj gelmedi bana kaç gün içinde geri dönüş yapılır acaba tam

  2. Başvurulari yaş sınırı ile sınırlamayin lütfen herkesin önünü açın herkes vatan millet için görev yapmak istiyor lütfen bizi bundan mahrum etmeyin

  3. Bu yaş aralığı ve askerlik şartı yüzünden 87 88 89 ve 91.92 dogumlu insanlar başvuru yapamıyorr bu dogumlu insanlarda görev almak istiyorr biz de bu vatanın evladıyızzz artık su yas ve askerlik şartını kaldırınn

  4. Bu yaş aralığı ve askerlik şartı yüzünden 87 88 89 ve 91.92 dogumlu insanlar başvuru yapamıyorr bu dogumlu insanlarda görev almak istiyorr biz de bu vatanın evladıyızzz artık su yas ve askerlik şartını kaldırınn

  5. arkdaslar her sıteye gırdım cıktım kontrol etmedıgım sıte kalmadı bılen varsa yardımcı olsun uzman erbas lıga nereden basvuruluyor cıkmıyor bulamıyorum arkdaslar.

  6. yav en son ben başvurdum alımlar bitti taa 3. ay sondu sonrada kapattılar

  7. 19 yaşındayım lise mezunuyum askerlik yapmadım askerlik şartı varmı lütfen cevaplarmısınız şimdiden teşekkür ederim.

  8. Arkadaslar ben basurdum cagirildim. Gittimm. Fakat 3 kilo ile kaybettim. Bu konuda baya bilgiye sahibim:) bende uzman cavus degilde jöh veya pöh ü bekleyin suan alimlar kapali daha 2 hafta once mulakatttan geldim. Yaklasik 3 ay sonra acilacak.

  9. 91 dogumluyum askerligimi onbasi olarak yaptim tekrar askerlik yapmak istiyorum 91 dogumlularuda alsinlar

  10. Arkadaşlar ben kazandim ama hastanede gözden kaldim rek körüdediler ama ben rekleri gayet iyi görüyom göz muanesi olun gitmeden

  11. kara kuvvetleri başvuru ayfası bulamıyorum neden acaba lütfen yardım

  12. Arkadaşim msb den başvuru yapican bbende yaptim daha bi cvp alamadim 2 ay oldu nerdeyse

  13. Hocam bendede renk körlügü var cagirilmayı bekliyorum ümidimi kırdın ama renk körü olup da uzman tanıdıklarım var ya nasip

  14. Aynen bir getirmişler 25 yaş sınırını ben bunu anlamıyorum.Herkes eşit hakka sahip olması lazım

  15. Bu nedirya cıkarın su yas sınırını 30 askerlik sartını kaldırın ueterya yeter

  16. Çok yaşlı almışlar be, 2000 doğumlular olması gerekirdi. Ne lan bunların yaşla dertleri