Tam Bir Yıl Oldu: Açığa Alınan 9 bin 103 Polisle İlgili Hiçbir İşlem Yapılmadı

Emniyet Genel Müdürlüğü 26 Nisan 2017’de FETÖ’ye soruşturmaları kapsamında örgütle iltisakı veya irtibatı olduğu belirlenen 9103 polisi görevden uzaklaştırmıştı. Bir kumpas olduğunu söyleyen açığa alınan polisler görevlerine dönmek istediklerini belirtiyorlar.

Açığa alınan polislerin gönderdikleri mesajlar özetle şöyledir:

Suçsuz yere açığa alındıklarını, bir kumpas olduğunu, FETÖ’yle hiçbir bağlantılarının olmadığını, vatana ve millete ihanet etmediklerini hatta darbe gecesi meydanlara olduklarını ifade ediyorlar. 10 aydır çocuk çocuk perişan olduklarını belirtip masum olanların bir an önce göreve iade edilmesini bekliyorlar. Kısacası açığa alınan polisler hain olmadıklarını söylüyorlar.

Kamupersoneli.net olarak temennimiz masum olduğu anlaşılanların göreve bir an önce iade olmasıdır. Suçlu olduğu kesinleşenlerin de bir an önce meslekten ihraç edilmesi gerekmektedir. Kumpas olup olmadığı bir an önce açıklanması yani açığa alınanlarla ilgili karar verilmesi faydalı olacaktır. Açığa alınan polislerden onlarcası intihar etti. 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli yakın zamanda yeni KHK ların çıkacağını söylemişti. Bu KHK’de düzenleyici hükümler olmayacak olup sadece ihraç ve iade KHK’si olacaktır. Masum olduğu anlaşılanların göreve iadelerini , suçlu olanların ise bir an önce meslekten ihraç edilmesi istiyoruz.

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…” 

Exit mobile version