2018 Dikey Geçiş Sınavı Başvuru ve Sınav Tarihleri

Bilindiği üzere 2 yıllık eğitim veren üniversitelerde eğitim alan öğrenciler mezun olduklarında Dikey Geçiş Sınavına katılabiliyor ve eğitimlerine lisans programlarında devam etme şansı yakalıyorlar. 

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS her yıl yapılıyor ve binlerce öğrenci eğitim aldıkları önlisans bölümü ile alakalı olarak lisans programlarına kayıt yaptırıyorlar. Bu haberimizde siz okuyucularımıza ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2018 DGS’ye dair detayları aktaracağız. 

2018 DGS BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı geçtiğimiz aylarda yayımladığı 2018 sınav takviminde Dikey Geçiş Sınavına ilişkin de bilgiler paylaşmıştı. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan bilgilere göre, 2018 DGS başvuruları Mayıs ayında yapılacak. 

ÖSYM sınav takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 16 Mayıs tarihinde başlayacak ve adaylara başvuru işlemlerini tamamlamaları adına 8 günlük bir süre tanınacak. Sınav takvimine göre adaylar başvurularını en geç 24 Mayıs tarihinde tamamlayacaklar. 

Ancak ÖSYM tarafından açıklanan bu başvuru tarihleri arasında başvurularını çeşitli nedenlerden dolayı yapamayan adaylar geç başvuru hakkından yararlanacaklar. ÖSYM bu konuda paylaşmış olduğu bilgilerde 16-24 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapamayan adayların 6 Haziran tarihinde bir günlük başvuru sürecinden faydalanabileceği duyuruldu. 

2018 DGS TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı’nca yayımlanan 2018 sınav takvimine göre, 2018 Dikey Geçiş Sınavı Temmuz ayında yapılacak. 

Tüm Türkiye genelinde düzenlenecek sınav ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. ÖSYM yayımladığı bilgilerinde sınavın 6 Temmuz 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı. Yine yayımlanan sınav takvimine göre sonuçların en geç 2 Ağustos tarihinde açıklanması öngörülüyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version