Flaş Torpil İddiası: Son Sıradaki Belediye Başkanının Kızı Akademisyen Yapıldı !

AK Parti’li Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın kızı 10’uncu sıradan 1’inci sıraya geldi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine öğretim görevlisi oldu. Baba kızını kutladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından öğretim görevlisi sınavı açıldı. Gerçekleştirilen sınavda skandal bir olay yaşandı. Söz konusu sınav ile üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bir kişi alınacak. 25 Aralık 2017 tarihinde ilana çıkıldı ve sınav yapıldı. Sınav için 10 kişi başvuru yaptı.

Ön değerlendirme sonucu 12 Ocak’ta açıklandı. AK Parti’li Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın kızı Hatice Ecem Gezer sınavda ALES puan sıralamasına göre son sırada yer aldı.

ONUNCU SIRADAYKEN BİRİNCİ SIRADA YER ALDI

Konu ile ilgili olarak Sözcü Gazetesinden Veli Toprak’ın aktardıklarına göre Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından diğer birimlerin alım sonuçları yayımlandı ancak Belediye Başkanının kızı Gezer’in başvuru yaptığı birimin sonuçlarını açıklamadı. Sınav 1 Şubat’ta yapıldı ve 2 Şubat’ta ise sınav listesi yayımlandı. Yayımlanan listede ALES puanına göre 10. sırada olan Gezer bu listede birinci sırada yer aldı.

Ayrıca sınava girmeye hak kazanan diğer 8 kişinin sınava katılmadığı belirlendi. ALES ve lisans mezuniyeti puanı daha yüksek olan Sema Ünver’in sınav puanı 45 olarak açıklandı. Bundan dolayı Sema Ünver’in kadro alma şansı olmadı. AK Parti’li Yağcı’nın kızı Gezer ise 75 puanla öğretim görevlisi oldu.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version