Askeri Personel Alım İlanları

60 KPSS Puanıyla 3560 Astsubay Alımı Yapılıyor (Kadın/Erkek)

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde ilan yayımlayarak muvazzaf astsubay alımları yapacaklarını duyurmuşlardı. 

Kadın ve erkek adayların başvuru yapabileceği astsubay alım ilanlarına Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan en az 60 puan almış olan adaylar başvuruda bulunabiliyorlar. 

Söz konusu askeri personel alım ilanlarına ilişkin başvuru detaylar şu şekilde, 

İKİ KOMUTANLIK ASTSUBAY ALIMI YAPIYOR

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanlarına ilişkin kadro detaylar şu şekilde,

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanında toplam 10 branşta 3400 astsubay alımı yapılacağı açıklandı. Yayımlanan ilana göre söz konusu astsubay alımlarında 400 kadın astsubay istihdamı ve 3000 bin erkek astsubay istihdamı yapılacak. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanında toplam 6 farklı branşta 160 astsubay alımı yapılacağı ilan edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca yayımlanan astsubay alım ilanında yer alan kadro detaylarına göre, 151 erkek astsubay ile 9 kadın astsubay alımı yapılacak. 

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

İki farklı komutanlık tarafından yayımlanan astsubay alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar başvuru kılavuzunda yer alan koşulları sağlamaları gerekiyor. 

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ayrı ayrı yayımlanan başvuru kılavuzlarında yer alan genel başvuru koşullarını siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. İlanlarda yer alan özel başvuru koşullarına ise haberimizin altında bulunan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

T. C. vatandaşı olmak, alım yapılacak kadrolara göre belirtilen eğitim seviyelerinden mezun olmak ve ayrıca kesin kayıt tarihine kadar mezun olunabileceği ispat edilebilir olmak, adaylar öğrenim hayatlarına yurtdışında devam etmişler olsalar bile mezuniyet diplomalarının yurt içerisinde geçerli olduğunu YÖK tarafından kanıtlamak ve bunu sisteme yüklemek, 2016-2017 yılında düzenlenmiş olan KPSS sınavında Genel Kültür ve Genel Yetenek (P93) puan türünden en az 60 puan almış olmak, talep edilen yaş aralığında bulunmak, sağlık konusunda istenilen koşulları sağlamak.

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden adaylara duyurulan ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan astsubay alım ilanlarına başvuru süreci 23 Nisan tarihinde sona erecek. İki komutanlık tarafından talep edilen başvuru koşullarını sağlayan adaylar açıklanan başvuru tarihleri arasında başvurularını elektronik olarak yapacaklar. 

Bir Yorum