İçişleri Bakanı Soylu 10 Bin Polis Alımı İçin Tarih Verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberinde bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile Tekirdağ’da düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele toplantısına katılım gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı polis ve bekçi alımlarına yönelik olarak açıklamalarda bulunarak alım yapılacak oranları ve tarihleri açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bekçi ve Polis alımlarıyla alakalı olarak detayları açıkladı.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada 10 bin polis alımı yapacakları tarihi açıklayarak şu ifadeleri kullandı; “Vatandaşlarımızın asayişten memnuniyetini 2018 yılında ve ölçülmesi konusunda en yüksek noktada bulunması gerekmektedir.

POLİS EKSİKLİĞİ VAR

2017 yılının ilk üç ayı içerisinde karşılaştırıldığında asayiş hizmetlerininde 2017 yılına oranla 2017- 2016 yılına nazaran önemli farklılıklar var. Mal varlığına karşı olarak işlenen suçlarda yüzde 11’lik oranda azalma yaşandı.

Türkiye genelinde hırsızlıkta yüzde 11’lik oranda bir azalma yaşandı. Sezon başından itibaren emniyet müdürlerimiz ve jandarma komutanlarımız ile yapmış olduğumuz söz konusu görüşmelerde hedefler vermiş bulunuyoruz.

Ancak bazı vilayetlerimiz var ve yüzde 48- 49 oranında burada Tekirdağ’da polis eksikliği olduğunu biliyoruz.

10 BİN POLİS ALIIMI YAPACAĞIZ

Bir taraftan bekçi gönderimi yapacağız. Geceleri emniyete alacağız. Hem de 13 bin polis vereceğiz. Bunların sözünü verdik 3 binini trafik bünyesine vereceğiz ve ayrıca 10 binini ise Trakya bölgesine de biraz cömert davranacağız.

Onlar bu gelinen sürece kadar sabrettiler ama şimdi tam zamanıdır. Bir 10 bin polis alımı yaptık ve oradan göndereceğiz. Ayrıca Eylül ayı içerisinde 10 bin polis alımı daha yapacağız. Oradan da göndermeler yapacağız.

Jandarma asayiş için 25 bin alımımız mevcut. Bekçi alımlarımızda da yaptığımız açıklamalarda ne kadar alım gerçekleştireceğimizi ifade etmiştik.

Söz konusu olayların aydınlatılma oranlarında ise yüzde 12 oranında artış yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

Polis ve Bekçi alımına yönelik olarak herhangi bir ilan yayımlandığında kamupersoneli.net olarak sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version