Sağlık Bakanlığı 9 Bin Personel Alımı Tercihleri İçin Son Günler

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi aracılığı ile Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı KPSS 2018/4 tercih kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi.

TERCİHLER SONA ERİYOR

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı KPSS 2018/4 tercihleri Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 11 Nisan2018 tarihinde alınmaya başlandı.

Söz konusu tercih işlemleri ise 18 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı için KPSS 2018/4 tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından adaylar tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladılar. KPSS 2018/4 tercihlerinin nasıl yapılacağını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

11 Nisan’da başlayan ve yarın sona erecek olan tercihlerde adayların 30 adet tercih hakkı bulunuyor. Adaylar tercihlerini ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirecekler. 

15 TL TERCİH ÜCRETİ YATIRILACAK

Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra 19 Nisan 2018 mesai saati bitimine kadar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen bankalara 15 TL tercih ücretlerini yatıracaklardır. 

Yayımlanan kılavuzda adayların tercihler taşımaları gereken genel şartlar da belirtildi. Bu bağlamda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesindeki şartları taşımaları gerektiği ve SGK’dan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanların göreve başlatılmayacak. Ayrıca bazı durumlarda da adayların tercihleri kabul edilmeyecek. Peki bu durumlar nelerdir? 

BAŞVURULARIN ENGELLENECEĞİ DURUMLAR

Lisans, ön lisans ve lise mezuniyeti ile sınava başvuru yapan ancak başvuru yaptığı dönemde mezuniyetini bildirmeyen adaylar hakkında bazı bilgiler aktarıldı. Buna göre:

2016 KPSS’de;

* Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar),

* Ortaöğretim düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (24 Ağustos 2016 tarihi ve öncesinde bir ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar),

* Ön lisans düzeyinde sınava başvuran ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar) tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir

Exit mobile version