Polislerin Terör Tazminatı 4 Aydır Ödenmiyor

Polislere operasyon terör tazminatı ödemesi 2015 yılında onaylanmıştı. Onaylanan düzenleme ile beraber 1 Ocak 2015 tarihinden 31 Aralık 2017 tarihine kadar yılda iki kez polislere terör tazminatı ödemesi memur zammı oranında kademeli olarak artarak ödendi. Bu ödemeler 2 yıl için Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleştirildi.

Söz konusu tazminatların 3’er yıllık periyotlar halinde yenilemesi yapılıyor. Bu kapsamda polislerin terör tazminatlarının 2018 yılı Ocak ayında ödenmesi gerekiyordu ancak dördüncü ayın içinde olmamıza rağmen polislerin terör tazminatları Maliye Bakanlığı tarafından hala onaylanmadı.

DÖRT AY GEÇTİ TERÖR TAZMİNATI İÇİN ONAY GELMEDİ

Polislere terör tazminatının verilmesine ilişkin düzenleme Maliye Bakanlığı tarafından yapıldı. Bu düzenleme Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Bu kapsamda polislere verilecek olan bu tazminatlar Bakanlar Kurulu onayıyla ödeniyor. Ancak Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün resmi web adresindeki takvimde polislerin terör tazminatı ödemeleri henüz gözükmüyor. Ocak ayında ödenmesi beklenen terör tazminatlarının Nisan ayına gelinmesine rağmen hala ödenmedi.

YENİLEME TARİHLERİ

Bu konu ile ilgili olarak tazminatlara ilişkin yenileme işlemleri 1 Ocak 2018 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihlerini kapsayacak. Maliye Bakanlığından onay çıktığında polisler geriye dönük şekilde tazminat ödemelerini alabileceklerdir.

Maliye Bakanlığı tarafından onay verildiğinde polislere terör tazminatının ne zaman yapılacağı belli olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version