Ales

ALES Ne Zaman? İşte 2018 ALES Tarihleri

Geçtiğimiz günler içerisinde başvuruları tamamlanan 2018 ALES ilkbahar dönemi sınavının ne zaman yapılacağı büyük merak konusu olmuş durumda.

Yüksek lisans başvuruları ve akademik personel seçimlerinde kullanmak için istedikleri puanı almak isteyen adayların gireceği ALES’in ne zaman yapılacağı araştırılıyor.

Kamupersoneli.net olarak adayların merakla beklediği 2018 ALES İlkbahar Dönemi sınavı hakkında merak edilenler..

İLKBAHAR DÖNEM SINAVI NE ZAMAN UYGULANACAK?

Yükseklisans eğitimi almak isteyen ve akademik personel olabilmek için adayların gireceği sınav olan ALES yıl içerisinde 2 defa düzenlenmekte, 4 yıllık üniversite öğrenim hayatını tamamlayanların Yükseköğretim kurumları bünyesinde; öğretim görevlisi olmanın yanı sıra uzman ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek adına yüksek lisans lisans ile doktra öğrenimi yapmak için girecekleri (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) ilkbahar dönem sınavı için nefesler tutuldu.

ALES İlkbahar dönemi sınavının 6 Mayıs 2018 tarihinde Pazar günü gerçekleştirileceği ifade edildi ve söz konusu sınavın sonuçlarının 7 Haziran 2018 tarihinde Perşembe günü adayların erişimine açılacağı ifade edildi.

SONBAHAR DÖNEMİ NE ZAMAN UYGULANACAK?

2018 ALES sonbahar sınavının ne zaman uygulanacağı hakkında merak edilen detaylarda ise; 2018 ALES sonbahar dönem sınavı için başvuruların 19 Eylül 2018- 27 Eylül 2018 tarihleri arasında alınacağı ve diğer yandan 18 Kasım 2018 tarihinde sınavın Türkiye genelinde sınav merkezlerinde ÖSYM tarafından yapılacağı ifade edilirken sonbahar dönemimne ait sınav sonuçlarının ise 20 Aralık 2018 tarihinde açıklanacağı belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA