Eğitim Bir Sen Başkanı Yalçın'dan Öğretmen Performans Değerlendirme Uygulamasına Sert Eleştiri

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Kayseri 2 Nolu Şube’sinin teşkilat buluşmasına katıldı. 

Katıldığı buluşma kapsamında kürsüye çıkan Memur Sen Başkanı Yalçın eğitim ve öğretmen konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Öğretmene performans değerlendirmesi konusunda açıklamalarda bulunan Ali Yalçın’ın ifadelerini sizlere aktarıyoruz. 

ÖĞRETMEN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİNE ELEŞTİRİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında öğretmen performans değerlendirme sistemine yönelik önemli açıklamalarda bulunarak söz konusu uygulamayı eleştirdi. 

Öğretmen performans değerlendirme sisteminin ileriye yönelik sorunlara neden olacağını ifade eden Ali Yalçın konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Bu konuda temel bir değerlendirmemiz var. Öğretmeni aşağılayarak, hırpalayarak, örseleyerek, değersizleştirerek, eğitimde kalite arayışı, beyhude dolaşıp boşa yorulmaktır. Boşa yorulmanın yanında geleceğimizin zeminine dinamit döşemektir. Çünkü öğretmenlere performans taslağındaki zihni sinir projesi olarak ifade ettiğimiz boyutu, bütün toplum tarafından anlaşılmıştır. Bunun yetkililer tarafından da anlaşılmasını bekliyoruz.”

UYGULAMANIN MANTIĞI YOK AÇIKLAMASI

Öğretmen performans değerlendirmesi konusunda yapmış olduğu açıklamalarda öğretmenin otorite olduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bu sistemin öğretmen otoritesine zarar vereceğini söyledi. 

Söz konusu uygulamanın başarı sağlamayacağını vurgulayan Ali Yalçın öğretmen performans değerlendirme uygulamasında mantık kaybedilmiştir açıklamasında bulundu. 

“Öğrencinin öğretmene not verdiği, velinin öğretmene not verdiği ve öğretmenin öğretmene not verdiği bir zemin üzerinden kurgulanmış bir performans arayışı, eğitimcilerin gözünden baktığınız zaman ‘Bu işi ben bilmiyorum. Ben bu işten hiç anlamıyorum’ anlamına gelir. Öğretmen bir otoritedir, öğretmen bir rol modeldir. Öğrenci öğretmenine tabi olmadan, onu bir otorite olarak, bir rol model olarak görmeden eğitimde gerçek anlamda bir başarı elde edemezsiniz. Belki işi öğretirsiniz ama eğitim boyutu yarım kalır. Öğretmenlerin birbirine not vermesi, yan yana duranları karşı karşıya getirmektir. Bu işte mantık kaybedilmiştir.”

ÖĞRETMENE ŞİDDET KONUSU

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasının sonunda öğretmen şiddet konusu ile alakalı görüşlerini aktardı. Bu konuda caydırıcı cezaların olması gerektiğini vurgulayan Ali Yalçın açıklamaları şu şekilde,

“Eğitimciye karşı şiddet, caydırıcı cezaların olmamasından dolayı artıyor. Anne, baba, öğretmen; bu üç aktör çok önemlidir. Eğer birisi anneye, babaya ya da öğretmene şiddet uyguluyorsa burada bir çürüme vardır. Buna acilen müdahale edilmesi gerekir. Şiddet eğitimciye yöneldiyse gelecek kesinlikle tehlikelidir. Son 3 haftada en az 10 tane şiddet olayı yaşandı. Bu korku verici bir durum.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version