Kpss

Adaylar Lise, Önlisans ve Lisans KPSS Başvurularını Ne Zaman Yapacaklar?

Memur olma hayali kuran çok sayıda aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı’nca düzenlenecek 2018 KPSS’ye girecekler. 

Tüm Türkiye geneli düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavına dair bilinmesi gerekenleri siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

2018 KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı, sınav ve başvuru tarihleri adaylar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. 

Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımız KPSS başvurularına ve sınav tarihlerine dair detaylar şu şekilde,

2018 LİSE KPSS BAŞVURU DETAYLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), geçtiğimiz aylarda 2018 yılına dair sınav takvimini yayımlamıştı. 

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre, ortaöğretim mezunu adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına başvurularını 3 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. Adaylar için açıklanan son başvuru tarihi ise 19 Temmuz olarak duyuruldu. 

Bu tarihler arasında başvurularını çeşitli nedenlerden dolayı yapamayan adaylara ise ÖSYM tarafından bir günlük geç başvuru hakkı tanındı. Açıklanan tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylara  9 Ağustos tarihinde bir günlük başvuru hakkı tanınacak. 

Başvuru işlemlerini yapan adaylar ise 7 Ekim tarihine KPSS’ye katılacaklar. 

2018 ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU DETAYLARI

Üniversitelerin önlisans bölümlerinden mezun adayların gireceği önlisans KPSS’ye ilişkin detaylar şu şekilde, 

Önlisans mezunu adaylar sınav başvurularını 28 Ağustos tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. ÖSYM sınav takvimine göre ise önlisans KPSS başvuruları 12 Eylül tarihinde sona erecek. 

ÖSYM, önlisans KPSS’ye ilişkin yayımladığı açıklamalarında geç başvuru tarihini  26 Eylül olarak duyurdu. 2018 Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 4 Kasım tarihinde düzenlenecek.

2018 LİSANS KPSS BAŞVURU DETAYLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav takvimine göre üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan adaylar 2018 Lisans KPSS başvurularını 10 Mayıs tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar.  Açıklanan takvimde lisans KPSS başvurularına son gün olarak 21 Mayıs olarak açıklandı. 

Bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylar geç başvuru hakkında yararlanabilecekler ve 6 Haziran’da başvurularını yapabilecekler. 2018 yılı lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı ise 22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre ise KPSS alan sınavları 28 ve 29 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. öabt sınavları da her ilde olmalı 15-20 dakikalık yerden gelenle 4-5 saatlik yoldan gelip sınava giren eşit şartlarda yarışamaz hem de sınav saatinden dolayi geceden yola çıkmak zorundayım buna da bi çözüm bulunsun bari kpss ye eşit şartlarda girelim mülakatlar zaten belli illerde yapılıyor lütfen sayın ösym başkanım sınavlarla ilgili birçok sorunu çözdünüz bu meseleyi de çözün..