Emniyet Personeli

2018 Yılı İçerisinde 5 Bin Yeni Trafik Polisi Göreve Başlayacak

Türkiye genelinde geçen yıl içerisinde 410 bin 367 trafik kazası yaşandı ve 3 bin 530 kişi yaşama veda etti. Bu doğrultuda kazaların en aza indirilmesi ve güvenlikli olarak trafiğin sağlanması adına 2018 yılı içerisinde 5 bin yeni trafik polisinin göreve başlayacağı aktarıldı.

Bu verilere göre trafik kazalarına en çok karışan 10 bin sürücü yapılan araştırmalarla belirlendi ve ilk olara 200’üne eğitim verildi.

Hürriyet’in haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sigortalar Birliği tarafından ortak olarak yürütülen projenin detaylarına göre kazaların şekilleri ve nedenleri sorgulanırken psikolojik durumları ve ruhsal açıdan sağlık analizleri testleri uygulandı.

Bununla beraber en çok kazaya karışmış olan sürücülerin eğitimlerinin ardından raporlar hazırlanarak bu kişilerin profillerinin çıkarılacağı belirtildi ve yeni önlemlerin alınacağı aktarıldı. Kazaların en aza indirilmesi için ise karayollarının analizleri yapıldı ve ülke genelinde en çok kaza yapılan 1892 kaza kara noktası yapılan araştırmalarla belirlendi.

Söz konusu sürücülerin eğtimleri devam ederken şehiriçi ve şehirlerarasında trafik hareketliliğinin güvenlikli olarak sağlanması için 5 bin yeni trafik polisinin 2018 yılı içerisinde göreve başlayacağı açıklandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA