Sağlık Bakanlığı Personel Alımında Bu Bölümleri Tercih Edecek Adaylar Dikkat

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018/4 Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alımı tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan tercih kılavuzu kapsamında personel alımına ilişkin tercihler 11 Nisan 2018 yani bugün itibari ile başladı. 

ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden T. C. Kimlik Numarası ve ÖSYM aday şifresi ile giriş yapılarak gerçekleştirilecek olan tercihler 18 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Bu tercihler hakkında Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda bazı bölümleri tercih edecek adaylara çeşitli uyarılar yapıldı. 

Peki bu bölümler hangileridir? Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre Odyolog, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi, Dil Ve Konuşma Terapisti kadrolarını tercih edecek olan adaylar çeşitli uyarılar yapıldı. Bu kapsamda DPB’den yayımlanan duyuruda bu bölümleri tercih edecek olan adayların daha önce Devlet Personel Başkanlığı tarafından mezuniyet bilgileri alınmamış olanların 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar duyuruda belirtilen belgeler ile Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerektiği ifade edildi. İşte Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru:

DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda “11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca gerçekleştirilecek olan KPSS 2018/4 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına merkezi yerleştirmede lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) öğrenimlerine istinaden Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist unvanlı kadrolara başvuruda bulunacak adaylardan, daha önce Başkanlığımızca mezuniyet bilgileri alınmamış olanların 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar;

1. Her bir kadro için, 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda belirtilen alanlarda düzenlenmiş yüksek lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi,

2. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, ile birlikte Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir. 

Ayrıca, 1219 sayılı Kanunda belirtilenlerden farklı bir alandan mezun olmakla birlikte, Yükseköğretim Kurulunca; “mezun olduğu programın belirtilen programlardan birine denk olduğuna” ya da “mezun olduğu program itibariyle belirtilen kadrolardan birinde görev yapabileceğine” karar verilmiş olan adayların, yukarıdaki belgelerin yanı sıra ilgili YÖK kararını da ibraz etmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version