MHP Milletvekili Arzu Erdem'den Memur Öğretmenlere Yönelik Soru Önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu sosyal medya hesabından öğretmen atamalarına dair bir paylaşımda bulundu. 

Arzu Erdem yapmış olduğu paylaşımında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması adında bir soru önergesi verdiğini duyurdu. 

MHP İSTANBUL MİLLEVEKİLİ ARZU ERDEM’DEN MEMUR ÖĞRETMEN PAYLAŞIMI

MHP Milletvekili Arzu Erdem resmi Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan yüksek puan aldığı halde branşlarından yeterli alım olmadığından dolayı farklı kurumlara memur olarak atandıklarını belirtti. 

”MHP Milletvekili Arzu Erdem paylaşımında, ”Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a önergemizi verdik.  Kpss’den yüksek puan almış öğretmenlerimiz branşlarında yeterli alım olmadığı için öğretmen olarak değil ,memur olarak farklı kurumlara atanmışlardır.” ifadelerini kullandı.

MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM’DEN SORU ÖNERGESİ

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi veren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem şu soruları yöneltti. 

KPSS’den yüksek puan almış öğretmenlerimizin branşlarında yeterli alım olmadığı için öğretmen olarak değil memur olarak farklı kurumlara atanmışlardır. 

Buna göre; 

1- Ülkemiz genelinde hangi branşlarda ve kaç öğretmen alımına ihtiyaç vardır? 

2- Kendi meslekleri yerine farklı kurumlara atanmış öğretmenlerin sayısı kaçtır? 

3- KPSS’den yüksek puanlar almış olmalarına rağmen kendi branşları yerine farklı kurumlara memur olarak atanmış olan öğretmenlerimizin kendi alanlarına görev yapamamalarının mağduriyete sebep olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu hususta bakanlığınızca bir çalışmanız olacak mıdır? 

4- Öğretmen alımlarında, öğretmen olup da başka kurumlara memur olarak atanmış kişilere öncelik verilmesi hususunda bakanlığınızca tasarrufunuz nedir? Mağduriyetleri gidermek adına bu konuda bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version