Kpss

Karayolları (KGM) 180 Memur Alımı Tercih Ücretlerinin Yatırılması İçin Son Gün

TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERDİ

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018/3 Karayolları Genel Müdürlüğü 180 sözleşmeli personel alımı için tercihler alındı. Adaylar söz konusu tercihlerini 28 Mart 2018 ile 3 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. 

Adaylar tercihlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden T. C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirdiler. 

Karayolları Genel Müdürlüğü 180 sözleşmeli memur alımı için tercih yapacak olan adayların 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans); ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyordu.

TERCİH ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Tercih işlemleri ise dün saat 23.59’da sona erdi. Bu bağlamda adayların yaptıkları tercihlerin geçerli olabilmesi için Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından belirlenen bankalara 15 TL tercih ücretinin yatırılması gerekmektedir. Bu bağlamda adaylar tercihlerinin geçerli olabilmesi için gün içinde aşağıda paylaştığımız bankalardan birine 15 TL tercih ücretini yatırmaları gerekmektedir. İşte tercih ücretinin yatırılacağı bankalar:

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

* Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.