KPSS 2018/3 İle KGM 180 Memur Alımı İçin Tercihler Sona Eriyor

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2018/3 ile Karayolları Genel Müdürlüğü 180 sözleşmeli memur alımı için tercih kılavuzu yayımlanmıştı. Yayımlanan kılavuza göre söz konusu tercihler bugün sona eriyor.

Bu bağlamda Karayolları Genel Müdürlüğü 180 sözleşmeli memur alımı tercihleri hakkında detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

180 MEMUR ALIMI YAPILIYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli memur alımında 25 adet ön lisans mezunu, 155 adet ise lisans mezunu memur alımı yapılacaktır. Adaylar Karayolları Genel Müdürlüğü 180 memur alımı için tercih işlemlerine 28 Mart 2018 tarihi itibari ile başladılar. Söz konusu tercihler ise 3 Nisan yani bugün sona eriyor. Tercih yapacak olan adaylar tercihlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklardır. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifreleri ile giriş yapacaklardır.

Karayolları Genel Müdürlüğü 180 memur alımı tercihleri hakkında kılavuzda bir bilgi paylaşımı yapıldı. Kılavuzda “Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm sözleşmeli personel pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları sözleşmeli personel pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir.” denildi.

KPSS PUAN DETAYLARI

Karayolları Genel Müdürlüğü 180 memur alımı tercihlerinde tercih işlemi yapacak olan adayların lisans kadroları için 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans); ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

TERCİH ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Tüm bunların yanı sıra Karayolları 180 memur alımı için adayların 15 TL tercih ücreti ödemeleri gerekmektedir. Bu kapsamda tercih işlemleri yapıldıktan sonra da tercih ücreti yatırılabildiğinden dolayı adaylar 4 Nisan 2018 tarihine kadar tercih ücretlerini yatırabileceklerdir. Peki tercih ücretleri hangi bankalara yatırılacak? İşte ücretlerin yatırılacağı bankalar:

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Exit mobile version