Adaylar 2018 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) Başvuruları Ne Zaman Yapacaklar?

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans programlarından mezun olan veya olacak binlerce aday 2018 yılında Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girecekler.

Peki adaylar DGS’ye ne zaman başvuru yapacaklar?

2018 YILI DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Eğitimlerine üniversitelerin dört yıllık bölümlerinde devam etmek isteyen binlerce aday bu yıl Dikey Geçiş Sınavına katılacaklar. 

Üniversitelerin önlisans programlarında eğitimini tamamlamış veya tamamlayacak adayların katılacağı DGS’ye ilişkin detaylar sizlerle paylaşıyoruz. 

Başvurular Mayıs Ayında Başlayacak?

Önlisans programlarından mezun olan ve eğitimlerine lisans programlarında devam edecek adayların gireceği 2018 Dikey Geçiş Sınavına başvurular Mayıs ayında başlayacak. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınavına ilişkin bilgilerde sınava başvuru süreci 16 Mayıs tarihinde başlayacak. Adaylara başvurular için yaklaşık 8 günlük süre verilecek. 2018 Dikey Geçiş Sınavına son başvuru tarihi ise 24 Mayıs olarak duyuruldu. 

Ancak açıklanan bu tarihler arasında çeşitli nedenlerden dolayı başvurularını yapamayan adaylara bir günlük ek başvuru hakkı tanınacak. ÖSYM sınav takvimine göre 2018 DGS’ye geç başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 6 Haziran tarihinde yapabilecekler. 

2018 Dikey Geçiş Sınavı Temmuz Ayında

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tüm Türkiye’de düzenlenecek olan 2018 Dikey Geçiş Sınavı Temmuz ayında yapılacak. 

ÖSYM’nin daha önceden yayımladığı sınav takvimine göre 2018 DGS 6 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Sınava giren adaylar sonuçlarını 2 Ağustos tarihinde ÖSYM aracılığıyla öğrenebilecekler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version