Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan'dan Öğretmen Alımlarında Mülakat Eleştirisi

Hatırlanacağı üzere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen alımlarına yönelik KPSS’de en yüksek puanı almış olanın sözlü sınavda başarılı sayılmasının söz konusu olamayacağına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. 

Söz konusu bu açıklamalar çok sayıda öğretmen adayı tarafından eleştirilmiş ve mülakat sisteminin vebal taşıdığını vurgulamışlardı. 

Kamupersoneli.net olarak belirli aralıklarda yaptığımız haberler ile bizlerde mülakat sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulamış ve alımların KPSS puanıyla olması gerektiğini ifade etmiştik. 

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI TALİP GEYLAN’DAN MÜLAKAT AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRİ

Öğretmen alımlarında uygulanan mülakat sistemine ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamalarına bir eleştiride Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’dan geldi. 

Türk Eğitim Sen’in resmi internet sitesinde yayımlanan ve Talip Geylan’ın sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamalarda Bakan Yılmaz’ın açıklamaları ve mülakat sistemi değerlendirildi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan açıklamalarında mülakat sisteminin vebal taşıdığını vurgulayara alımların KPSS puan sıralamasına göre yapılmasının adaylar için adil olacağını söyledi. 

“Gelin bu vebalden kurtulun; güvenlik soruşturması temiz olan adaylara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verin ve dolayısıyla KPSS sıralamasına göre atamaları gerçekleştirin.”

BAKAN YILMAZ’IN AÇIKLAMALARI +5, -5 PUAN UYGULAMASI İLE ÇELİŞİYOR DEĞERLENDİRMESİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mülakat sistemine ilişkin sözlerini hatırlatan Talip Geylan konuya dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Geylan mülakat sistemine ilişkin uygulamaya konulan sözlü sınavlarda adaylara KPSS puanının +5 veya -5 puan sisteminin Bakan Yılmaz’ın açıklamalarıyla çeliştiğini ifade ederek konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

”Tamam mülakatı savunmak zorundasınız, anladık; Ancak, bari aklımızla alay etmeyin! Sn. İsmet Yılmaz, ‘KPSS’den yüksek alınsa da sözlü sınavda başarılı sayılmasının söz konusu olmadığını’ ifade etmiş. Bu yaklaşımı nereye koyalım şimdi? Daha geçen mülakatlatlarda +/- 5 puan uygulamasını yapan Uganda Eğitim Bakanlığı mı idi. KPSS puanının mülakat puanında belirleyici olmaması anlayışınız yeni mi patladı(!) Merak ediyoruz; bir sonraki mülakat sürecinde daha başka neyi icat edeceksiniz?”

ÖĞRETMEN ALIM MARATONU, MÜLAKAT SİSTEMİYLE KUL HAKKI YENEN BİR MARATONDUR

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan açıklamalarının sonunda, öğretmen alım sürecinin bir maroton olduğunu belirterek bu süreci mülakat sistemiyle kul hakkı yenen bir maraton olarak tanımladı. 

Mülakatın adam kayırmak ve gençlerin geleceğinin çalınması olarak ifade eden güvenlik soruşturması temiz olan adaylara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verin önerisinde bulundu. 

”Öğretmen alım süreci bir maraton. Ama MÜLAKAT marifetiyle KUL HAKKI yenen acımasız bir maratondur. Geçmiş onca tecrübe gösterdi ki, mülakat demek; torpil, iltimas, kayırma ve gençlerimizin geleceklerini çalmak demektir. Bu kadar vebali nasıl taşıyacaksınız? Tekraren çağrıda bulunuyoruz: Gelin bu vebalden kurtulun; güvenlik soruşturması temiz olan adaylara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verin ve dolayısıyla KPSS sıralamasına göre atamaları gerçekleştirin. İki dünyada hayırla anılmak istiyorsanız; gençlerimizin ahını almayın!”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Exit mobile version