Bakan Yılmaz Açıkladı: Eğitim Fakültelerine Giriş Puanı Yükselebilir

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz eğitim fakültelerindeki baraj puanları hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının YÖk ile bir çalışma içine gireceklerini ve bu çalışma doğrultusunda eğitim fakültelerine girişteki baraj puanının daha da artacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ayrıca daha önce 700 – 800 bininci sıradaki öğrencilerin eğitim fakültesine geldiğini hatırlattı. Bununla ilgili olarak  ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarının devamında adayların bir sürü tercihte bulunduğunu bunu yaparken de hiç bir şey olmazsa öğretmen olurum anlayışı ile son sıralara eğitim fakültesi tercihi yazdıklarını ifade etti. 

240 BİN ŞARTI ARTACAK

Bakan Yılmaz bu konu ile ilgili olarak geçen yıl YÖk tarafından bir alındığını ve eğitim fakültesine girmek için ilk 240 bin adayın arasına girme şartı koyuldu. Bakan Yılmaz bu şartı daha da ileri götürmek için YÖK ile bir çalışma daha yapacaklarını ifade etti.

ÖĞRETMENLERİN BİLGİ VE TEKNOLOJİ BİLMESİ GEREKİYOR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında akıllı tahta, internet, akıllı telefon, tablet kullanamayan öğretmenlerin öğrencilere nasıl bilgi akışını sağlayacaklarını sorguladı. Bilgi ve Teknolojiyle çalışacak öğretmenin olmazsa olmayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dünyanın gittiği yönü görmemenin çağın dışında kalmak olduğunu ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version