Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden ilan yayımlayan Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere KPSS şartlı muvazzaf / sözleşmeli 500 subay alımı yapacacağını açıkladı.
Yayımlanan ilanın detaylarına göre; Jandarma Genel Komutanlığı‟nın subay ihtiyacını karşılamak amacıyla, (430)‟u sözleşmeli ve (70)‟i muvazzaf (60‟ı pilot, 10‟u tabip) olmak üzere toplam (500) subay temini yapılacağı ifade edildi.
Ayrıca yayımlanan ilana adayların KPSS puanının %70‟i ve ALES notunun %30‟u alınarak oluşturulacağı puanına göre en yüksekten düşük puana göre sıralanarak temin edilecek branş kontenjanının on katı kadar adaya 13 Nisan 2018 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden “seçme sınavlarına çağrılma ve sınav ücretini yatırma” duyurusunun yapılacağı açıklandı.
BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?
Yayımlanan ilanın başvuruları 19 Mart 2018 tarihinde başladı ve devam ediyor söz konusu ilana son başvurular ise 1 Nisan 2018 tarihinde sonra erecek. Adayların başvurularını www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden e-devlet üzerinden giriş yaparak tamamlayabilecekleri açıklandı.
KADRO SIRALAMASI
Subay alımıyla alakalı olarak seçme sınavına katılım hakkı kazanan adaylardan istenilen 50 Türk Lirası sınav ücreti yatırmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca söz konusu ilanın sınav ücretiyle alakalı olarak internet sayfasından “Sınav ücreti” yatırma çağrısı almadan adaylar kesinlikle sınav ücreti yatırmayacaktır. Sınav ücretleri “sınav ücreti yatırma ve sınava çağrılma duyuruları” başlığı altında açıklandığı şekilde yapılacaktır” ifadesine yer verildi.
SUBAY ALIMI FAALİYET RAPORU
BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR
İlana başvuruda bulunacak adaylardan bazı şartları taşımaları gerektiği ifade ediliyor. Söz konusu şartlara haiz olmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği açıklandı.
Yayımlanan ilanın detaylarında ise adaylarda aranan genel başvuru şartları;
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sözleşmeli ve muvazzaf subay branşları için Tablo-2‟de belirlenen lisans bölümlerinden mezun olmak veya kesin kayıt tarihine (10 Eylül 2018) kadar mezun olabilecek durumda olmak, (yüksek lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir), Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek şartları adaylardan aranan genel başvuru şartları arasında yer alıyor.
Ayrıca adaylardan istenilen diğer başvuru şartları arasında ise;
Temini yapılacak branşlar için Tablo-2‟de belirtilen lisans bölümlerine denk programlardan mezun olanlar için YÖK veya ilgili kurum tarafından verilen denklik belgesini almış olmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek, 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans programından mezun olmuş veya 10 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını (01 Ocak 1991 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve 10 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlular) bitirmemiş olmak şartları isteniliyor.
Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı ilanda genel başvuru şartlarında; 2016 veya 2017 yıllarında KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak, 2016 veya 2017 yıllarında ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 50 puan almak, şehit ve malul eş ve çocukları için KPSS ve ALES taban puanlarının en az % 80‟inini almış olmak (2016 veya 2017 yıllarında KPSS P3 puan türünden en az 48 ve ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 40 almak), Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,” bu şartlarada yer veriyor.