MEB Ücretli Öğretmen Düzenlemesi Torba Tasarıda Kabul Edildi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ücretli öğretmen düzenlemesi hakkında bir açıklama yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarında ücretli öğretmenlerin arasından 5 bin kişinin gerekli şartları sağlamaları halinde sözleşmeli olarak istihdam edileceğini ifade etmişti.

Bu açıklamaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmen düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonunda da görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından düzenlemenin yasalaşması bekleniyordu. 

Bu kapsamda ücretli öğretmenler tarafından beklenen düzenleme kesinleşmiş oldu. Buna göre ücretli öğretmen düzenlemesi torba tasarıda yer aldı ve torba tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 

Kamuoyunda torba tasarı olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisinin dün geceki Genel Kurulunda kabul edildi. Söz konusu Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının içinde ücretli öğretmen düzenlemesine de yer verildi. Bu kapsamda konu ile ilgili olarak yayımlanan maddeyi ve ücretli öğretmen düzenlemesinin tamamen şekillenmiş halini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

TORBA TASARIDA KABUL EDİLEN MADDE

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN DÜZENLEMESİNİN DETAYLARI

Torba tasarıda ücretli öğretmen düzenlemesi madde 94 olarak yayımlandı. Yayımlanan maddede 25 Ağustos 2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye geçici madde eklendiği ifade edildi.

Ücretli öğretmen düzenlemesine ilişkin geçici maddede ise 1 Aralık 2006 tarihli 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olanların gerekli şartları sağlıklarında sözleşmeli olarak atanacakları ancak bu sayının 5 bini geçmeyeceği ifade edildi.

ÜCRETLERİ ÖĞRETMENLER İÇİN ŞARTLAR

Buna göre ücretli öğretmenler “bu görevlerinden dolayı en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmenliğe atanabilmek için aranan Özel şartları taşımaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmaları ve Kamu Personel Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmaları” şartlarına haiz olduklarında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilmeye hak kazanıyor. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version