Anadolu Teknik/Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Anadolu Teknik/Meslek Programlarında Öğretmenlerin Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda genel açıklamalar ve makam onay yazısı da belirtildi. Bu açıklamaların tüm detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

MAKAN ONAY YAZISI İÇİN TIKLAYIN.

GENEL AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Anadolu Teknik/Meslek Programlarında Öğretmenlerin Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunda belirtilen genel açıklamalarda “2018 Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e¬Kılavuzu Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Geçici 9 uncu maddesine dayalı olarak hazırlanmıştır.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının ATP/AMP 10 uncu sınıf meslek alanlarına geçiş işlemleri 9 uncu sınıfın sonunda Çalışma Takvimine ve aşağıda belirtilen esaslara göre Bakanlığımızca merkezi olarak yapılacaktır.

Bu kılavuzdaki esaslar 2018–2019 eğitim-öğretim yılı için geçerli olup, 2018 ATP ve AMP Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e¬Kılavuzunun yayınlanması ile birlikte bu Kılavuzda belirtilen hükümler taraflarca kabul edilmiş sayılacaktır.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile diğer ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıf öğrencileri; ATP ve AMP bünyesindeki meslek alanlarına, tercih edilen mesleğin şartlarını taşımaları halinde başvurabilirler.

ATP ve AMP’nin Denizcilik alanına müracaat edecek öğrenciler bu kılavuzun Madde-2 deki Denizcilik Alanına Başvuru Şartlarını taşıması gerekmektedir.

ATP ve AMP meslek alanlarına geçişlerde öğrencinin sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olması esastır. Sağlık durumunun geçmek istediği alanın öğrenimine elverişli olmadığı sonradan tesbit edilen öğrencilerden programın özelliğine göre sağlık/sağlık kurulu raporu istenir. İstenen raporu temin edemeyen öğrenciler en geç 10 uncu sınıf birinci dönemin sonuna kadar durumlarına uygun başka meslek alanlarına yönlendirilir. 9 uncu sınıfta kaynaştırma yoluyla eğitim ve öğretimlerine devam eden öğrencilerin ATP ve AMP meslek alanlarına geçişlerinde tercih yaptırılmayacak olup merkezi yerleştirmeden sonra İl/İlçe Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından ikamet adresleri dikkate alınarak özelliklerine uygun meslek alanına her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde yerleştirilecektir.

Özel eğitim sınıflarında okuyan öğrenciler için alan tercihi yaptırılmayacak olup bu durumdaki öğrenciler yine özel eğitim sınıflarında eğitimlerine devam ettirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version