2018 KPSS Ne Zaman Yapılacak? İşte Başvuru Tarihleri

Devlet memuru olmayı hedefleyen milyonlarca adayın yolu Kamu Personeli Seçme Sınavından geçiyor. Söz konusu KPSS Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanıyor. Uygulanacak olan KPSS ile adaylar aldıkları puanlar kapsamında Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilen kadrolar için merkezi yerleştirme aracılığı ile ÖSYM tarafından atanıyorlar.

2018 yılında gerçekleştirilecek olan KPSS’ye lise, ön lisans ve lisans adayları da katılacak. Her eğitim seviyesinden yapılacak olan KPSS’lerin farklı tarihleri bulunmaktadır. Bu kapsamda kamupersoneli.net olarak KPSS sınav ve başvuru tarihlerinin detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

KPSS LİSE

KPSS lise düzeyi için başvurular 13 Temmuz’da başlayacak ve 19 Temmuz’a kadar devam edecektir. Söz konusu sınav ise 7 Ekim 2018 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacaktır. Ayrıca ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da belirtildi. Bu kapsamda 2018 KPSS lise düzeyi sınav sonuçları 29 Kasım 2018 tarihinde uygulanacaktır.

KPSS ÖN LİSANS

Bunun yanı sıra KPSS ön lisans düzeyi sınavı 4 Kasım 2018 tarihinde uygulanacak. Söz konusu sınava başvurular ise 28 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve 12 Eylül 2018 tarihine kadar devam edecektir. Sınav sonuçları ise 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır. 

KPSS LİSANS

Diğer yandan KPSS lisans alan sınavları için ise aynı tarihlerde başvuruların alınacağı ifade edilirken söz konusu sınavın 28-29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

ANLIK OLARAK HABERDAR EDECEĞİZ

Adaylar tarafından sıkça araştırılan konular arasında yer alan KPSS başvuru tarihleriyle alakalı olarak söz konusu bu haberimizde başvuru tarihlerinin yanı sıra sınav tarihlerini belirttik. Konu ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik olduğunda adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version