2018 ALES İlkbahar Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Giriş Yerleri Sorgulama Ekranı

ÖSYM’den yapılan söz konusu resmi açıklamaya göre ALES sınav tarihi belli oldu. Bununla beraber adayların başvuru işlemini tamamladıkları bilinirken sınavın ne zaman yapılacağı sorulmaya devam ediliyor. Peki sınav ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

ALES BAŞVURULARI

2018 yılı ALES Sınavı için (İlkbahar) başvuruları 7 Mart Çarşamba günü başlamıştı ve başvuruların tamamlanmasıyla beraber adayları sınav süreci beklediği biliniyordu. Bununla beraber ilk olarak sınav giriş yerleri belirlenecek ve adayların erişimine sunulacak. 81 il merkezi ve Lefkoşa’da gerçekleştirilecek olan sıanvda yeterli puanı alan öğrenciler yüksek lisans için başvuru yapma hakkında sahip olacakları belirtildi.

Söz konusu adaylar 2018 ALES İlkbahar Dönemi Başvurularını 7-15 Mart 2018 tarihleri arasında tamamladılar. Diğer yandan 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağı ifade edilirken söz konusu sınav sonuçlarının 7 Haziran 2018 tarihinde açıklanacağı belirtiliyor. ayrıca adaylar en geç başvurularını ise 28 MArt 2018 tarihine kadar yapabilecekler. Adaylar 2018 ALES giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar şifreleriyle osym.gov.tr üzerinden giriş yapabilir ve öğrenebilirler.

Exit mobile version