MEB Ücretli Öğretmen Düzenlemesinde Adayların Talepleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmenlere ilişkin önemli bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemede ücretli öğretmenler arasından 5 bin kişinin sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceği ifade edildi. Ancak sözleşmeli olarak istihdam edilecek olan ücretli öğretmenlerin gerekli şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

TBMM’ye sevk edilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının İçeriği hakkında Maliye Bakanı Naci Ağbal da çeşitli açıklamalarda bulunmuştu.

540 GÜN SİGORTA ŞARTI

Ücretli öğretmen düzenlemesine ilişkin ek ders ücreti karşılığında Milli Eğitim Bakanlığında görev yapmış olan ücretli öğretmenlerin en az 540 gün sigorta primi ödenmiş olanlar sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir. Ayrıca sadece 5 bin ücretli öğretmen sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir. Bu istihdam için adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. 

BAŞVURULAR 10 BİNİ GEÇMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük yaptığı açıklamalarında MEB bünyesinde 97 bin ücretli öğretmen olduğunu ifade ederek sadece 5 bin ücretli öğretmenin bu uygulamadan yararlanacağını belirtti. Ayrıca ücretli öğretmen düzenlemesi için yapılacak olan başvurular 10 bini geçmeyecek. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamalarında öğretmenlik şartının olacağını ve öğretmenlik mezunu olmayanların bu uygulamadan yararlanamayacağını ifade etti.

Exit mobile version