Kadın Polis Alımlarındaki Boy Şartı Hakkında İmza Kampanyası Başlatıldı

Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 22. dönem POMEM 10 bin polis alımı yapılıyor. Söz konusu alım ilanında bin kadın polis alımı yapılacağı da ifade edildi. 

Bin kadın polis alım ilanında sunulan boy şartı hakkında adaylar tarafından imza kampanyası başlatıldı. Adaylar tarafından başlatılan imza kampanyasında istenilen 1.60 boy durumunun esnetilmesi talep ediliyor. Adaylar tarafından başlatılan imza kampanyasının detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Ayrıca aşağıdaki link üzerinden polis alım ilanının detaylarına erişebilirsiniz. 

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığı 22. dönem POMEM polis alım ilanında kadın adaylar için boy şartı 1.62 olarak belirlendi. Ancak adaylar başlattıkları imza kampanyasında boy şartının 1.60 olmasını istediler. İşte imza kampanyasında yer verilen ifadeler:

BOY ŞARTI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Başlatılan imza kampanyasında ”Emniyet Teşkilatına güvenlik alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada yeterli donanıma sahip, yüksek verimlilik seviyesinde çalışan ve çalıştırabilen amir ve memur yetiştirmek, ulusal alanda güvenlik hizmetinin gelişmesine ve kalkınmasına destek olmak, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmaktır.” polis akademisinin resmi sitesinde yayınlanan MİSYON başlığı altında ki bu yazıyı sizlere hatırlatarak; burada belirtmiş olduğunuz amaçların boy ile değil kişilik ve karakteristik özelliklerin güçlü ve kuvvetli olmasıyla edinebileceğini savunuyorum. Bir toplumda huzur ve güvenliği sağlamak veya insan hak ve özgürlüklerine saygı duymak boy ile alakalı değildir. Bayanlarda boy ortalamasının 1.61 olduğu Türkiye de neden 1.62 sınır olarak kabul ediliyor ? Benim gibi bu mesleği canı gönülden yapmak isteyen bayan kardeşlerim için ve yaklaşık 9 yıldır sırf polis olabilmek ve o üniformayı giyebilmek adına sabırla polislik boy sınırı değiştirilmesini bekleyen kendim adına boy sınırının; en azından Türkiye standartları baz alınarak 1.60 e düşürülmesini tarafınızdan saygıyla arz ederim.” ifadelerine yer verildi. 

Exit mobile version