EGM 22. Dönem POMEM Alımında KPSS Şartı Kaç Puana Kadar Düşürülmelidir?

POLİS ALIMI DETAYLARI

Emniyet Genel Müdürlü Polis Akademisi Başkanlığı 12 Mart 2018 tarihinde 22. dönem POMEM 10 bin polis alımı yapılacağına ilişkin başvuru kılavuzunu yayımladı. Yayımlanan kılavuzda en az ön lisans mezunu 9 bin erkek bin kadın polis alımı yapılacağı ifade edildi.

Ayrıca 22. dönem POMEM 10 bin polis alım ilanına başvurular 23 Mart 2018 tarihinde sona erecektir. İlana başvurular Polis Akademisi Başkanlığın resmi web adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. Ayrıca ilana başvuru yapacak olan adaylar aşağıdaki linke tıklayabilirler. 

GENEL ŞARTLAR

22. dönem POMEM polis alım ilanında adayların başvurularının geçerli olabilmesi için bazı şartlara haiz olmaları gerekiyor. Bu şartları taşımayan adayların başvuruları kabul edilmiyor. 

Söz konusu polis alımına başvuru yapacak olan adaylarda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından “T.C. vatandaşı olmak, Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır)” şartları aranmaktadır. 

Ayrıca söz konusu polis alım ilanına başvuru yapacak olan adayların “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak), Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak” şartlarına da haiz olmaları gerekmektedir.

TALEPLERİNİZ NELER?

Adaylar Lisan mezunları için aranan 60 KPSS puanı ile Ön Lisans mezunları için aranan 70 KPSS puanının esnetilmesini talep ediyorlar. Peki size göre KPSS puanı kaça kadar indirilmelidir? POMEM polis alımlarında esnetilmesini istediğiniz başvuru koşulu bulunmakta mıdır? Esnetilmesini istediğiniz başvuru koşullarını belirtmek ve diğer adaylarla tartışmak için TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version