POMEM Sınav Ücreti 75 TL'den 100 TL'ye Çıkarıldı!

POMEM resmi web adresi üzerinden yayımlanan yeni bir duyuruya göre POMEM sınav ücreti değiştirildi. Daha önce 75 TL olan sınav ücretinin 100 TL’ye çıkarıldığı açıklandı. Söz konusu başvuru kılavuzuyla alakalı olarak merak edilen detayları açıklıyoruz. Peki başvurular nasıl yapılacak? Sınav ücreti hangi ATM’lerden yatırılacak işte detaylar…

Başvurular nasıl yapılacak?

POMEM sınavına internet üzerinden alınan ön başvurular 12 Mart 2018- 23 Mart 2018 tarihleri arasında saat 17:00’a kadar www.pa.edu.tr internet sitesi üzerinden adaylardan istenilen e- devlet şifresi ile beraber giriş yapılmak üzere ilgili alanları adaylar tarafından doldurulması gerektiği ifade edildi.

Söz konusu adaylardan istenilen e- devlet kapısı şifresi ise adayların şahsi başvuruları ile fotoğraflı nüfus cüzdanı, ikamet tezkeresi, avukat kimlik kartının yanı sıra ehliyet ve pasaport ile beraber ibraz edilmek şartı ile beraber yurt içinde bulunan PTT merkez müdürlükleri üzerinden veya yetkili şubeler tarafından alınması gerektiği belirtildi.

E- devlet şifresi ile internet oramında başvuru sırasında istenilen alanların doldurulacağı ve başvuru işlemlerinin bu doğrultuda gerçekleştirileceği belirtildi. Söz konusu internet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılması gerektiği belirtilirken posta yolunun yanı sıra başvuru  başvuru tarihi geçmesinden sonra kabul edilmeyeceği açıklandı.

Başvuru ücreti hangi bankalardan yatırılacak?

Adaylar internet üzerinden ön başvurularını tamamladıktan sonra başvuru ücreti olarak istenilen 100.00 Türk Lirasını 12 Mart 2018 ve 23 Mart 2018 tarihi arasında saat 09:00’dan 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “22. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırmaları gerekiyor.

Ayrıca adayar sınav ücretini sadece Halkbank şubeleri üzerinden ve ATM’lerden başvuru ücretlerini yatırabilecekler. HalkBank’ın internet bankacılığının yanı sıra diğer bankaların internet şubesi ve ATM’leri üzerinden başvuru ücreti yatırılması yapılmayacak.

Diğer yandan adaylardan başvuru sırasında istenilen belgeler olarak sınav ücretinin yatırılmasını onaylayan banka dekontu ve istenildiği süreçte adayların sınav ücretlerini kendi isimlerine yatıracağını ifade ederek üretini yatırmaları ve bankadan alınan dekontun şahsi başvurularda evraklarla beraber getirilmesi gerektiği ifade edildi.

Başvuruda hangi belgeler isteniliyor?

Söz konusu intetnet üzerinden ön başvurularını gerçekleştiren adaylardan istenilen belgeler ise; T. C. kimlik numarasının yazılı beyanı, sınav başvuru dilekçesinin alakalı bölümüne adayın 11 haneli kimlik numarası kendine ait olan el yazısı ile yazılması şart koşuluyor. Ayrıca sınav başvuru dilekçesi tam ve eksiksiz olarak doldurulması gerektiği belirtiliyorken söz konusu sınav giriş belgesinin yayımlandığı tarihten itibaren www.pa.edu.tr sitesi üzerinden indirilebileceği duyuruldu.

Aday sağlık bilgilendirme formu ise yine aynı şekilde eksiksiz olarak doldurulması gerektiği ifade edildi. Aynı şekilde söz konusu sağlık bilgilendirme formunun www.pa.edu.tr sitesi üzerinden alınabilecek.

Adayların fiziki yeterlilik sınavı parkuruna katılmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemlerinin bulunmadığına dair belge istenilirken adayların mezun oldukları ön lisans ve lisans diplomasının geçiçi bitirme belgeleri ile beraber hem aslının ve hemde fotobisinin evrak dosyası içine konulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca adaylardan istenilen diğer belgeler ise KPSS sonuç belgesini gösterir çıktı belgesi ve son bir yıl içerisinde çekilen biyometrik fotoğraf isteniliyor. Diğer yandan adayların evli olması durumnda eşinin sabıka kaydı olmadığını gösteren yazılı belge istenilmekte.

Adaylar yaş düzeltmesi yaptılar ise yaş düzeltme belgelerinide evrak dosyası içine koymaları gerekiyor. Ayrcaı adayların emniyet teşkilatı şehit yakını olarak eş veya çocuklarından ise EGM üzerinden alınacak onaylı örnek isteniliyor.

Sınav ücretinin yatırıldığını onaylayan banka dekontu ve sınav giriş belgesi ise adaylardan isteniliyor. Diğer yandan erkek adaylar için askerlik terhis, tecil belgesinin yanı sıra askerlik durum belgesi isteniliyor.

SINAVI ÜCRETİ DEĞİŞTİRİLDİ

Bilindiği gibi daha önce POMEM sınav ücreti olarak 75 TL ödeme alınmaktaydı. Ancak yeni yayımlaan başvuru kılavuzu içerisinde yer verilen detaylara göre adaylardan 75 Türk Lirası yerine 100 Türk Lirasının talep edileceği belirtildi. Bununla beraber adayların söz konusu sınava girebilmeleri için 100 Türk Lirası ödeme yapmaları zorunluluğu getirildi.

Exit mobile version