20 Bin Öğretmen Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı ve 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu duyuruda öğretmen alım ilanı da yayımlandı. Yayımlanan ilana başvurular 2 Mart 2018 tarihinde başladı ve başvurular 9 Mart 2018 tarihinde saat 17.00’da sona erdi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILDI?

Söz konusu ilana başvuru yapan adaylar başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden gerçekleştireceklerdir. Ayrıca ilana şahsen veya posta yoluyla yapılan başvuruların dikkate alınmayacağı ifade edildi. Adaylar başvurularında sözlü sınav merkezi tercihlerinde de bulundu. Adaylar 5 adet sözlü sınav merkezi tercihinde bulundular.

ADAYLARDA ŞU ŞARTLAR ARANDI:

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alım ilanında Bakanlık tarafından adaylarda adayların öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmaları ve öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmalarına ilişkin şartları arandı. Şartlara haiz olan adayların başvuruları geçerli sayıldı.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sözlü sınav merkezinde bulundu ve başvuru sonuçları açıklandığında adayların sözlü sınav merkezi tercih sonuçları da açıklanmış olacak. Sözleşmeli öğretmen alım ilanında 120 bin aday başvuru yaptı ancak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın aktardıklarına göre 60 bin aday mülakata çağrılacak. Buna göre söz konusu başvuru sonuçları 16 Mart 2018 tarihinde başvuru sonuçları ve sözlü sınav merkezi tercih sonuçları açıklanacak. Başvuru sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Exit mobile version