Emniyet Personeli

9000 Erkek 1000 Kadın Polis Alım İlanı DPB'de Yayımlandı

Uzun süredir polis alım ilanın yayımlanmasını bekleyen binlerce adayın sabırsızlıkla beklediği duyuru Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan bir duyuru ile adaylara duyuruldu.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından DPB’de yayımlanan duyuruda, lisans mezunu (7.200) erkek, (800) kadın ve önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam (10.000) polis alımı yapılacağı bildirildi. 

DPB’de yayımlanan duyurunun detaylarını siz okuyucularımıza haberimizde aktarıyoruz. 

POLİS ALIM DUYURUSU DPB’DE YAYIMLANDI

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine polis alımı ile ilgili olarak yayımlanan duyuruda, toplam 10 bin polis alımının yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilan metnine göre, 8 bin lisans mezunu ve 2 bin önlisans mezunu personel alımı yapılacak. 

Lisans mezunu adayların 7 bin 200’ü erkek, 800’ü kadın, önlisans mezunu adayların bin 800’ü erkek ve 200’ü kadın olacak şekilde alımlar yapılacak. 

POLİS ALIMLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan polis alımı duyurusunda yer alan başvuru koşullarını siz okuyucularımıza haberimizde aktarıyoruz. 

Yayımlanan ilan metninde yer alan bilgilere göre polis alımlarına başvuruda bulunacak adayların;

Türk vatandaşı olması, önlisans veya lisans mezunu olması, ÖSYM tarafından 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan puan almış olması, (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması, Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşıması talep ediliyor.

Yukarıda yayımlanan başvuru koşullarının yanı sıra adaylarda ayrıca, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak ve Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak şartları aranıyor. 

BAŞVURULAR HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine yapılacak alımlara başvurular 12 Mart tarihinde başlayacak ve 23 Mart tarihinde sona erecek. İlana başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Kamu Personel ekibi olarak yardimci olmaya çalışın lütfen önlisans 65 olsun bari yetkililere taleplerimizi iletin

  2. Birde bu polis özel harekat alımlarından hala tam olarak bir ses yokmu 3bin alınacaktı göre

  3. 1987 doğumluyum ve başvuru yapamıyorum. en azından önlisans mezunları için kpss baraj puanı 65 olsun. yazıktır ya…

  4. Onlisans zeki olsa zaten lisans okurdu geçmişler birde 70 puan istiyorlar önlisanstan tqm tersi olması gerekiyor yetkililere seslensen de yetkili yok

  5. Çok saçma ya neden önlisans 70 ikiside 60 olsun bari ya da 65 yapın illa araya uçurum koymak zorundamısınız

  6. 87 dogumlular neden herseyden mahrum birakiliyor. O kadar okuduk askere gittik formasyon aldik lisede hazirlik aldik yas sarti 32 olsun !

  7. T.C başbakanlık devlet personel başkanlığı www dpb gov tr enes polat D.P.B.?.《