Ücretli Öğretmenlerin Kadroya Geçiş Düzenlemesinin Son Hali

Meclis 8-9 Mart mesaiye devam etse bile kanun tasarısının görüşmeleri en erken gelecek hafta tamamlanabilecektir. 5 bin öğretmen ilanını bekleyen ücretli öğretmenlik yapmış adaylar diğer yandan da şartların esnetilmesi konusundaki baskılarını sürdürüyor. 

Düzenlemenin Son Hali

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ücretli öğretmenlere kadro düzenlemesinin son hali aşağıdadır. TBMM’de ilgili madde 94. madde olarak görüşülecektir.

AYDIN: Düzenlemenin Kapsamı Dar Tutuldu

Erzurum Milletvekili Kamil AYDIN, ücretli öğretmenlere kadro getiren düzenleme kapsamının dar tutulduğunu belirterek kapsamının genişletilmesini istedi. Sayın AYDIN’ın 7 Mart’taki konuşmaları şu şekildedir:

KAMİL AYDIN (Erzurum) – Saygıdeğer milletvekilleri, diğer bir husus da: Yine iyi niyetle düşünülmüş, kadro tahsis edilmiş bir grup var, öğretmenlerimiz. Şimdi, bir taraftan, sözleşmeli, kadrolu ve ücretli öğretmen sınıflarımız var, 3 farklı kategoride algılanan bir öğretmen konseptimiz söz konusu.

Şimdi, burada 400 binin üzerinde öğretmen olma adayı, öğretmen olma hayali taşıyan insan var, bir taraftan 100 binin üzerinde ihtiyaç hasıl olmuş, bu beyan edilmiş ve gerçekten yıllardır sözleşmeli öğretmenlik yapan arkadaşlarımız var, yıllardır ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlarımız var, on yıllardır hatta.

Şimdi bu çocuklara bir umut verildi. Gerçekten Sayın Millî Eğitim Bakanımız kasım ayında bir açıklamada bulundu, dedi ki: “Bu ücretli çalışanlar için de 5 bin kadro düşünüyoruz.” Çok iyi niyetli hazırlandı belki ama kapsamı o kadar dar tutuldu ki… Şimdi, bize gelen şikâyetleri biz de burada ifade etmek zorundayız.

Keşke 2017 KPSS sonucu, şartı konulmasa da KPSS’siz yapılsa ya da “Hadi arkadaşlar, 2018’deki KPSS’ye girin, hepiniz girin, böyle bir şans tanıyalım, bunun sonucuna göre sizin atamalarınızın değerlendirmesini yapalım, mülakata onun için çağıralım.” ya da “Geçmişte herhangi bir KPSS’ye girdiyseniz o skorla müracaat edin, sizleri de eşitlik ilkesine uygun olarak mülakata çağıralım.”

Gerçekten bu ufak tefek meseleleri de bir sonraki torba yasada Şimdi, bakın, burada da belki aksaklıklar çıkacak, olabilir ama ne olur bir sonrakine ya da mümkünse bunun içerisine bu çok ufak tefek aksaklıkları ama geniş kitleleri ilgilendiren, birçok insanın gerçekten hayalini yaşatmaya vesile olacak birtakım yenilikleri de koyarsak ya da yeni bir düzenlemeyle bunları da gündeme getirirsek gerçekten taşerona kadro noktasında da bir başarı elde edilmiş olur, öğretmenlerin de, üç gruba ayrılan öğretmen adaylarımızın da hayalleri kısmen gerçekleşmiş olur diyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Kamupersoneli.net I ÖZEL HABER

Exit mobile version