MEB 20 Bin Öğretmen Alımı İçin Başvurularda Son Gün

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinde bir ilan yayımlandı ve yayımlanan ilanda 20 sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvurular 2 Mart 2018 tarihinde başladı ve bugün sona eriyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı hakkında detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN

Milli Eğitim Bakanlığı 20 sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden yapacaklardır. Adaylar başvuruları sırasında aşağıda paylaştığımız başvuru kılavuzunda belirtilen sözlü sınav merkezlerinden sadece 5 tercihte bulunacaklardır. Paylaştığımız web adreslerinin dışında posta yoluyla ya da şahsen yapılacak olan başvurular dikkate alınmayacaktır.

GENEL ŞARTLAR

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları ve Türk olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adayların mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmaları ve öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmaları aranan şartlar arasındadır.

KPSS ŞARTI

Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adaylar KPSS şartına da haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre adayların 2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmaları (KPSS’den en az 50 puan) gerekmektedir. 

Exit mobile version