Danıştay Öğretmenlerin Ders Programını Düzenleme Yetkisini Müdürlerden Aldı

Hatırlanacağı üzere 2016 yılında yapılan bir yönetmelik değişikliğiyle haftalık ders programlarını hazırlama yetkisinin müdüre devreden bir madde yer alıyordu. Bu maddeye göre programların belirlenmesinde ‘tek yetkili’ olarak müdür öne çıkıyordu. 

Danıştay’a konu ile ilgili yapılan itirazlar kabul gördü ve ilgili maddenin yürütmesini durdurdu.

DANIŞTAY’DAN MÜDÜRLERİN PROGRAM HAZIRLAMA YETKİSİNİ DURDURDU

2016 yılının Kasım ayında yürürlüğe giren madde için Türk Eğitim Sen bir başvuruda bulunmuş ve söz konusu maddenin uygulamadan kaldırılmasını talep etmişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türk Eğitim Sen tarafından yapılan başvuru dair Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki öğretmenlerin haftalık ders programlarını hazırlama yetkisini müdüre devreden madde için yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan itirazları reddeden Danıştay ‘tek yetkili’ olarak müdürün belirlenmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

PROGRAMLAR ÖĞRETMEN KURULUNDA DEĞERLENDİRİLEREK HAZIRLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan yönetmeliğin durdurulmasının ardından ders programlarının daha önceki dönemlerde olduğu gibi öğretmenler kurulunda değerlendirilerek hazırlanmasının yeniden önü açıldı. 

Kararda eski düzenleme için “Programın öğretmenler kurulunda tartışılarak değerlendirilmesi imkânı sağladığı, değişiklikle bu imkânın ortadan kaldırılarak, okul müdürünün tek yetkili haline getirildiği, öğretmenlerin ise tebliğ ile ders programından haberdar olacaklarının düzenlendiği görüldüğünden, haftalık ders programı konusunda öğretmenler kurulunu devre dışı bırakan değişiklikte hukuka uyarlık bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Exit mobile version